1 av 3: Enkla knep utan kemikalier. Här är smarta och effektiva tips till dig som inte vill ha spindlar inomhus.
2 av 3: Det absolut billigaste och mest miljövänliga sättet att hålla spindlarna borta, men kanske inte det enklaste. Att hålla hemmet kliniskt rent med regelbunden dammsugning, torkning och rensning skrämmer bort alla insekter. Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto
3 av 3: Lägg hackad lök i en skål med vatten och ställ där du vet att spindlarna kommer in. de kommer inte att vilja ta den vägen igen. Foto: Getty Images/iStockphoto / anandaBGD

Så blir du av med spindlar inomhus

Spindlar – vi är många som inte gillar dem. De tar sig in överallt, bygger bo och förökar sig.

Vill du veta hur du blir av med dem? Här får du 9 tips för att bli kvitt spindlar inomhus för alltid.

De flesta av oss gillar inte spindlar. Även om flertalet är harmlösa och små så vill man inte ha dem hängandes i huset. Men hur gör man sig kvitt dem på ett naturligt sätt utan att skada dem, och utan att utsätta familjen för farliga kemikalier?

GUIDE: Så slipper du de vanligaste skadedjuren hemma

Här är 9 husmorsknep för att bli av med spindlar hemma:

1. Vinäger driver bort spindlar

Vitvinsvinäger har många användningsområden, och att driva bort spindlar är ett av dem. Fyll en sprayflaska med vinäger och vatten och spreja i alla springor och hörn, eller var de nu håller till.

LÄS MER: Därför borde du alltid tvätta med ättika

Foto: Mia Zettermark

2. Kastanjenötter håller spindlar borta

Att placera några kastanjenötter i fönsterblecket eller längs med golvlisterna kan hålla spindlar borta. Och nötterna går att ha i huset länge innan de blir dåliga.

3. Spindlar hatar citroner 

Det är allmänt känt att spindlar hatar allt som har med citrus att göra. Genom att gnugga citron där spindlar är kända att hålla till, så som golvlister, fönsterbrädor och bokhyllor håller de sig borta. Även citrondoftande möbelputs kan funka.

Foto: Mia Zettermark

4. Pepparmint mot spindlar

Till motsats från oss människor så hatar spindlar pepparmint. Det enklaste sättet är därför att fylla en sprayflaska med pepparmintsessens-olja eller vatten och spreja runt i huset. Bonus att huset kommer dofta gott!

5. Släpp inte in spindlarna

Ett bra sätt att hålla spindlarna ute från ditt hem är att aldrig släppa in dem från början. Se till att hålla utsidan av ditt hus fritt från löv, klippt gräs, trähögar och andra typiska spindel-hangouts. Du kan också kolla av alla dörröppningar och fönsterbrädor så det inte finns plats för spindlar att ta sig in den vägen. Täta vid behov.

6. Katter skrämmer bort spindlar

Katter har en fantastisk skrämseleffekt på spindlar. De fyrbenta pälsdjuren är bra jägare och kommer definitivt inte att låta en spindel krypa över golvet ostörd.

LÄS MER: 11 fantastiska fördelar med att ha katt hemma

Foto: Getty Images/iStockphoto / Willowpix

7. Cederträ i garderoben

Cederträ är också avskräckande. En låda eller hängare av cederträ i garderoben är bra. Likaså klossar eller hyvelspån av cederträ i skåp och lådor kan få spindlarna att vända.

8. Städa!

Det absolut billigaste och mest miljövänliga sättet att hålla spindlarna borta, men kanske inte det enklaste. Att hålla hemmet kliniskt rent med regelbunden dammsugning, torkning och rensning skrämmer bort alla insekter.

9. Bli av med spindlar med lök

Ett gammalt och mycket effektivt knep är att använda lök mot spindlarna. Lägg hackad lök i en skål med vatten och ställ där du vet att spindlarna kommer in. de kommer inte att vilja ta den vägen igen. 

Foto: Mia Zettermark

Källa: Naturallivingideas.com

LÄS MER: Men visste du att du borde bli glad för att ha spindlar hemma?

LÄS MER: Så länge kan spindlar överleva i dammsugaren

Aktuellt just nu