1 AV 4
Mycket billigare än att köpa den i butik.
2 AV 4
Anja Rosenskjöld såg fjäderlampan i en designaffär i Stockholm men insåg att den var för dyr så hon fixade en egen.
Foto: Youtube
3 AV 4
Rislampa hade hon sedan innan och fjädrar beställde hon billigt på nätet. Och resultatet blev exakt som lampan i affären!
Foto: Youtube
4 AV 4
Innan fjäderlampan gjorde hon en med skumgummibitar i olika färger, också det på en rislampa. Den kostade ingenting alls, eftersom hon hade skumgummit hemma.
Foto: Youtube

Trött på din trista rislampa? Så här kan du piffa till den!

Är du trött på din gamla trista rislampa?

Drömmer du om en sådan där dyr designlampa?

Spara tusenlapparna och gör din egen fjäderlampa!

Har du också sett de där snygga fjäderlamporna i inredningsreportage och designbutiker? Då vet du också att de kan kosta uppåt 2 000 kronor. En ganska stor summa att lägga ut på en lampa för de allra flesta. Men det går att komma runt. Du kan fixa din egen lampa för endast några hundralappar!

 

LÄS OCKSÅ: Så lätt gör du den fina taklampan – av garn

 

Foto: Anja Rosenskjöld

Såg fjäderlampa i designaffär i Stockholm

Anja Rosenskjöld såg lampan i en designaffär i Stockholm men insåg ganska snabbt att den var alldeles för dyr för henne. Samtidigt kände hon att ”den där måste jag bara ha”.

– Jag kunde inte släppa tanken på lampan, och började fundera på om jag kunde göra något liknande själv, säger Anja. Det skulle både bli billigare och mycket roligare med en lampa jag själv har tillverkat.

Sagt och gjort. Anja, som till vardags jobbar med kundservice, har alltid tyckt om att pyssla och skapa egna saker, och bestämde sig för att testa. Rislampa hade hon sedan innan och fjädrar beställde hon billigt på nätet. Och resultatet blev exakt som lampan i affären!

– Den tog många timmar att göra, men det var absolut inte svårt, och jag tittade på tv samtidigt. Alla som sett den är imponerade och tycker den är jättevacker, som ett stort härligt moln.

 

LÄS OCKSÅ: Så lätt gör du egna ljus av citroner och bivax

 

En rislampa med skumgummi i olika färger blir en fin lampa till barnrummet. Foto: Youtube

Färgsprakande rislampa med skumgummi

Innan fjäderlampan gjorde hon en med skumgummibitar i olika färger, också det på en rislampa. Den kostade ingenting alls, eftersom hon hade skumgummit hemma. Blev hur fin som helst den med, och passar perfekt i en barnkammare.

I Anjas tv-klipp kan du se hur enkelt det är att göra sin egen designlampa. Dock krävs det en del tålamod och ett antal timmar till förfogande. Men det är det definitivt värt det om du tittar på det fina resultatet.

– Många har tittat på filmen på min Youtube-kanal och skrivit positivt om lampan, och vill testa själva. Men de vill också se mer pyssel, vilket jag absolut kommer göra i framtiden, säger Anja.

Här kan du se filmen och inspireras! Kanske kommer du på en egen variant?

 

LÄS OCKSÅ: 10 roliga idéer – så piffar du till dina loppisfynd

Det här behöver du:

1. Rislampa. Har du ingen kan du köpa, de är billiga!

2. Lim (gärna limpistol, det underlättar).

3. Massor av fjädrar i önskad färg. Här används vita. Eller skumgummi i olika färger.

4. Mycket tålamod!

 

https://www.youtube.com/watch?v=FasCy_ZuuGA

 

LEVA&BO Shopping: Orkar du inte göra en egen? Hos LEVA&BO Shopping kan du köpa fina fjäderlampor i stället

Se även: