Frys in tulpanerna: Så skapar du vackra isbuketter

1 av 4: Superenkelt knep som gör att du kan njuta av tulpanerna länge

Vi är många som älskar tulpaner. Tyvärr har de ju begränsat liv. Men fryser du in dem kan du njuta av dem lite längre!

Foto: Mia Zettermark

2 av 4: Vi är många som älskar tulpaner. Tyvärr har de ju begränsat liv. Men fryser du in dem kan du njuta av dem lite längre!

Sofia Långberg i Skellefteå är en av många som testat att göra isskulpturer av tulpaner. Vad Sofia gjorde var att fylla gamla mjölkpaket med vatten och sedan stoppa i blommorna där. Därefter in i frysen eller ställ utomhus om det är tillräckligt kallt.

Foto: Privat/Sofia Långberg

3 av 4: Sofia Långberg i Skellefteå är en av många som testat att göra isskulpturer av tulpaner. Vad Sofia gjorde var att fylla gamla mjölkpaket med vatten och sedan stoppa i blommorna där. Därefter in i frysen eller ställ utomhus om det är tillräckligt kallt.

Sofia Långberg tipsar om att använda kokt vatten till skulpturerna: ”Låt det svalna innan du lägger i blommorna. Då blir isen klarare, annars ser det grumligt och grått ut.”

Foto: Privat/Sofia Långberg

4 av 4: Sofia Långberg tipsar om att använda kokt vatten till skulpturerna: ”Låt det svalna innan du lägger i blommorna. Då blir isen klarare, annars ser det grumligt och grått ut.”

Har du slokande tulpaner hemma i vasen? Kasta dem inte! Frys in dem och njut av blommorna lite längre!

Här får du veta hur du enkelt gör vackra isbuketter av dina tulpaner.

Andra har också läst

Det är härligt att ha buketter med snittblommor hemma. Men tyvärr har de ju begränsat liv. Men det finns ett knep för att kunna njuta av dem lite längre under vintern: frys in blommorna och gör isskulpturer av dem! Isbuketter blir en vackra dekorationer att ställa ute i trädgården eller på balkongen.

 Så fryser du in tulpaner och gör isbuketter

Allt du behöver, förutom tulpaner, är vatten och några tomma mjölkpaket.

Fyll mjölkpaketet med vatten och stoppa ner tulpanerna. För att få en riktigt fin och klar is är det bäst att använda uppkokat vatten som fått svalna helt.

Ställ sedan in i frysen, eller ännu hellre utomhus om det är tillräckligt kallt.

Svårare än så är det inte att göra egna isskulpturer med tulpaner.

Man kan naturligtvis ta vilken blomma eller växt man vill. Använd fantasin och låt kreativiteten flöda!

LÄS MER: Fanny skulle göra omtalade isbuketten – men det blev inte som planerat

Isblommor i mjölkpaket och i sockerkaksform

En som testat att göra isbuketter är Sofia Långberg från Ersmark i Skellefteå som älskar snittblommor och som gjorde dessa vackra isskulpturer för några år sedan:

– Tänk på att koka vattnet först och låt det svalna innan du lägger i blommorna. Då blir isen klarare, annars ser det grumligt och grått ut, tipsade Sofia om.

Foto: Privat/Sofia Långberg

Här har Sofia fryst ner blommorna i en sockerkaksform. Är det tillräckligt kallt ute tipsar hon om att ställa en ljushållare i den så blir det en fin ljuslykta.

LÄS MER: 4 tips för att få tulpanerna att hålla längre

Foto: Privat/Sofia Långberg

 

LÄS MER: 13 härliga saker du måste veta om tulpaner 

LÄS MER: Gör din egen blomnäring – på bara 3 ingredienser

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande