1 av 3: Ingen midsommar utan midsommarkrans
Visst är det stämningsfullt med blommor i håret på midsommar. Med rätt knep är det dessutom ganska enkelt att skapa den perfekta kransen.
2 av 3: Visst är det stämningsfullt med blommor i håret på midsommar. Med rätt knep är det dessutom ganska enkelt att skapa den perfekta kransen. Foto: EMMY LUNDSTRÖM
Om du plockar ängsblommor till din midsommarkrans, tänk på att binda den tunna ståltråden så nära blomman som möjligt så slokar inte blommorna lika fort.
3 av 3: Om du plockar ängsblommor till din midsommarkrans, tänk på att binda den tunna ståltråden så nära blomman som möjligt så slokar inte blommorna lika fort. Foto: EMMY LUNDSTRÖM

Så enkelt gör du din egen midsommarkrans

Blommor i håret på midsommarafton – det är både vackert och stämningsfullt. 

Men hur gör man egentligen den perfekta kransen? 

Med dessa enkla knep löser du det på nolltid! 

När du ska välja blommor till din krans bör du ta sådana som håller länge även utan vatten. Krysantemum, elegansnejlika, brudslöja, stjärnflocka och pistageblad är bra exempel på tåliga blommor som håller. 

Kom också ihåg att kransen blir yvigare om du har långa blomstjälkar och nättare om du har korta stjälkar. Det finns inga rätt eller fel – att göra midsommarkransar ska vara roligt och kännas personligt! 

Steg för steg: Gör din egen midsommarkrans

Du behöver: 

Blommor
En tjock bit ståltråd
En tunn ståltråd att linda med, eller ett tunt snöre

Gör så här:

Mät ut en lagom lång bit tjock ståltråd som passar till ditt huvud. Måtta gärna med ståltråden runt huvudet för att få rätt längd. Böj till krokar i ändarna av tråden. Gör en liten bukett med tre till fyra blommor som du fäster längst ut på ståltråden. Använd tunn ståltråd eller ett tunt snöre för att surra fast blommorna på stommen. 

Gör en ny liten blombukett och surra fast vid den första buketten. Blommorna ska ligga åt samma håll hela tiden så att du täcker stjälkarna. Du behöver bara sätta blommorna på utsidan av stommen. 

Fortsätt på samma sätt runt hela kransen till du är nöjd. 

Haka ihop krokarna och justera storleken om kransen är för stor eller för liten. 

1 av 4 Foto: EMMY LUNDSTRÖM
2 av 4 Foto: EMMY LUNDSTRÖM
3 av 4 Foto: EMMY LUNDSTRÖM
4 av 4 Foto: EMMY LUNDSTRÖM

LÄS MER: Så skapar du den perfekta dukningen till midsommar 

LÄS MER: 10 bästa lekarna till midsommar – passar alla 

Av Nika Wahren/Skillad floral design

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!