1 AV 5
Så här blev resultatet!
Foto: Privat
2 AV 5
Miah Pålsson.
Foto: Privat
3 AV 5
Miah fixade kudden genom att stoppa tubväv med vadd från andra kuddar.
Foto: Privat
4 AV 5
Miah tyckte att designkuddarna var för dyra i original.
Foto: Produktbild
5 AV 5
Miah har nu även gjort en variant som är lättare att knyta.
Foto: Privat

Designkudden för dyr – då gjorde Miah egen

Miah Pålsson drömde om att ha den populära designkudden, men kände att den var för dyr.

Då valde hon att göra den själv.

– Jag köpte sex meter tubväv och stoppade den med vadd. Sedan skulle jag bara lära mig knyta, säger hon.

Designprylar kan vara en riktigt blickfångare i hemmet. Men det kan också bli dyrt. När Miah Pålsson hittade den populära designkudden "knot pillow" för 1 000 kronor tyckte hon att priset var för högt. Istället gjorde hon den själv.

– Jag kände att det  är alldeles för mycket pengar, så jag tänkte att jag kanske skulle göra den själv och satte mig och googlade och kollade på när folk gjorde på Youtube, säger Miah Pålsson.

Sagt och gjort, Miah köpte sex meter tubväv – en färdigstickad metervara som är 12 centimeter i omkrets och kostar 44 kronor metern. Sedan köpte hon fyra Ikea-kuddar för 15 kronor styck och sprättade upp dem för att använda stoppningen.

– Sedan skulle jag bara lära mig knyta. Det var enkelt, men det var svår teknik att komma på hur jag skulle stoppa den, säger Miah Pålsson.

 

LÄS OCKSÅ: Årets smarta Ikea-hack – så fick hon en ny lampa 

Så gjorde Miah en "knot pillow" själv

Det tog Miah tre timmar innan hon kom på tekniken. Till slut vek hon tubväven dubbel och satte toarullar i sidorna för att kunna stoppa genom att trycka ner vadden med en tjock pinne.

– Det tog lite tid och sedan när man var klar så måste man knåda den så att vadden fördelas jämnt, för det var den ju inte när man hade stoppat den eftersom väven är så töjbar, säger Miah Pålsson.

Nu får Miah stor uppmärksamhet för pysslet efter att ha publicerat en bild på kudden i gruppen "Återbruka mera!" på Facebook. Många hör av sig till henne och frågar vad det är för någonting.

– Det är roligt, det är kul att dela med sig. Inredning är min passion i livet och när man tycker om det så vet man att saker och ting kostar. De som förstår, de vet ju vad det är för någonting och känner att "wow, det där måste jag testa", säger Miah Pålsson.

https://www.youtube.com/watch?v=Qv4jhWTPeJk

 

LÄS OCKSÅ: Så frostar du av frysen supersnabbt