Deras konstverk med pärlor gör succé på nätet

Trenden att pärla tavlor och skulpturer sprider sig som en löpeld.

Foto: Aylin Teoman / Sara-Louise N. Tirbäcken / @PowerpuffPärlorna / GETTY IMAGES

1 av 28: Trenden att pärla tavlor och skulpturer sprider sig som en löpeld.

”Dolly är min favorit! Det är min stolthet. Hon sitter på min vägg bredvid Elvis”, säger Aylin Teoman som pärlat i fem år.

Foto: Aylin Teoman. Insta: @pearlartbyaylin

2 av 28: ”Dolly är min favorit! Det är min stolthet. Hon sitter på min vägg bredvid Elvis”, säger Aylin Teoman som pärlat i fem år.

Här har hon pärlat av författaren Astrid Lindgren.

Foto: Aylin Teoman. Insta: @pearlartbyaylin

3 av 28: Här har hon pärlat av författaren Astrid Lindgren.

Även Per Morberg har förärats en pärltavla av Aylin.

Foto: Aylin Teoman. Insta: @pearlartbyaylin

4 av 28: Även Per Morberg har förärats en pärltavla av Aylin.

Ninja Turtles som sedan har limmats fast på svarta canvas.

Foto: Insta:@Powerpuffpärlorna

5 av 28: Ninja Turtles som sedan har limmats fast på svarta canvas.

Marilyn Monroe som pärltavla av Cecilia Ohrmér: ”Alla bilder som jag använder har jag hittat på nätet. Ser jag någon snygg så gör jag bara en egen beskrivning av den och pärlar efter den.”

Foto: Cecilia Ohrmér

6 av 28: Marilyn Monroe som pärltavla av Cecilia Ohrmér: ”Alla bilder som jag använder har jag hittat på nätet. Ser jag någon snygg så gör jag bara en egen beskrivning av den och pärlar efter den.”

En dörrskylt med Bamse till ett av barnens rum.

Foto: Cecilia Ohrmér

7 av 28: En dörrskylt med Bamse till ett av barnens rum.

Desirée har pärlat efter ett foto på en vacker hund som hon hittade på nätet.

Foto: Desirée Andersson

8 av 28: Desirée har pärlat efter ett foto på en vacker hund som hon hittade på nätet.

Här har 9 minioner fått bli en tavla. ”Just på denna är de förklädda superhjältar. De har jag också hittat på nätet, bara gjort om lite”, säger Desirée Andersson.

Foto: Desirée Andersson

9 av 28: Här har 9 minioner fått bli en tavla. ”Just på denna är de förklädda superhjältar. De har jag också hittat på nätet, bara gjort om lite”, säger Desirée Andersson.

”Minsta sonen älskar fyrhjulingar och crossar så därför gjorde jag dessa och hängde upp på väggen”, säger Desirée Andersson.

Foto: Desirée Andersson

10 av 28: ”Minsta sonen älskar fyrhjulingar och crossar så därför gjorde jag dessa och hängde upp på väggen”, säger Desirée Andersson.

”Jag har pärlat av ett foto på min sambos systerdöttrar som de fick i present. Det tog en månad kanske, då jag inte pärlade varje dag”, säger Emma Eriksson.

Foto: Emma Eriksson

11 av 28: ”Jag har pärlat av ett foto på min sambos systerdöttrar som de fick i present. Det tog en månad kanske, då jag inte pärlade varje dag”, säger Emma Eriksson.

Erika Ottosson gjorde ett Pokémon-spel till sin son. ”Fia-med-knuff/ludo spelplan, och små spelpjäser som pokemonbollar.”

Foto: Erika Ottosson

12 av 28: Erika Ottosson gjorde ett Pokémon-spel till sin son. ”Fia-med-knuff/ludo spelplan, och små spelpjäser som pokemonbollar.”

”Det är mina 4 pojkar, det minsta fotot har jag och sonen på fotot pärlat tillsammans när han var 10 år gammal. Har lite dålig koll på hur länge de stora fotona tog att pärla eftersom jag gör det lite då och då när inspirationen kommer... men cirka 15 timmar per tavla skulle jag tro, säger Hanna Lehtipalo.

Foto: Hanna Lehtipalo

13 av 28: ”Det är mina 4 pojkar, det minsta fotot har jag och sonen på fotot pärlat tillsammans när han var 10 år gammal. Har lite dålig koll på hur länge de stora fotona tog att pärla eftersom jag gör det lite då och då när inspirationen kommer... men cirka 15 timmar per tavla skulle jag tro, säger Hanna Lehtipalo.

En personlig toalettskylt har Johanna Carlsson gjort.

Foto: Johanna Carlsson

14 av 28: En personlig toalettskylt har Johanna Carlsson gjort.

Här tar ingen fel på handduk. Varje familjemedlem har fått sin egen bokstav i pärlor, och gästerna ett hjärta.

Foto: Johanna Carlsson

15 av 28: Här tar ingen fel på handduk. Varje familjemedlem har fått sin egen bokstav i pärlor, och gästerna ett hjärta.

Naturligtvis fick även dottern Hilda en egen namnskylt, och bild på Olof från filmen ”Frost”, till sin dörr.

Foto: Johanna Carlsson

16 av 28: Naturligtvis fick även dottern Hilda en egen namnskylt, och bild på Olof från filmen ”Frost”, till sin dörr.

Johanna Hellberg har gjort de kända barn-figurerna Babblarna, och hängt dem i en fisketråd på gardinstången.

Foto: Johanna Hellberg

17 av 28: Johanna Hellberg har gjort de kända barn-figurerna Babblarna, och hängt dem i en fisketråd på gardinstången.

Här i hyllan kryllar det av pärl-Disney-prinsessor.

Foto: Johanna Hellberg

18 av 28: Här i hyllan kryllar det av pärl-Disney-prinsessor.

Här är det spelfiguren Maria Bros som har fått vara inspirationen.

Foto: Johanna Skoog

19 av 28: Här är det spelfiguren Maria Bros som har fått vara inspirationen.

Den här är gjord efter den gamla Coca Cola reklamskylten och tog Johanna Skoog cirka två till tre månader att göra, samt 50 400 pärlor!

Foto: Johanna Skoog

20 av 28: Den här är gjord efter den gamla Coca Cola reklamskylten och tog Johanna Skoog cirka två till tre månader att göra, samt 50 400 pärlor!

”Vi pärlar oftast hela familjen tillsammans”, säger Lina Ottsjö. Och det är Robert, 34, Lina, 33, Edvin, 6, och Milla, 5, som alla bor i Uddevalla.
”När vi gjorde Pokémon-figurerna i somras gömde vi alla och så fick barnen gå runt och leta upp dem. Så det blev som Pokemon-go, fast "i verkligheten".

Foto: Lina Ottsjö

21 av 28: ”Vi pärlar oftast hela familjen tillsammans”, säger Lina Ottsjö. Och det är Robert, 34, Lina, 33, Edvin, 6, och Milla, 5, som alla bor i Uddevalla. ”När vi gjorde Pokémon-figurerna i somras gömde vi alla och så fick barnen gå runt och leta upp dem. Så det blev som Pokemon-go, fast "i verkligheten".

Vilken ljusstake! Monica Minja pärlar ihop med sin son. ”Det finns en kille från Motala som livnär sig på att pärla. Hans företag heter Pappas pärlor och han har varit med på tv flera gånger. Han är en bra förebild för sonen som pärlar tack vare honom!”

Foto: Monica Minja

22 av 28: Vilken ljusstake! Monica Minja pärlar ihop med sin son. ”Det finns en kille från Motala som livnär sig på att pärla. Hans företag heter Pappas pärlor och han har varit med på tv flera gånger. Han är en bra förebild för sonen som pärlar tack vare honom!”

Den här hjorten har Monica också pärlat ihop med sin son.

Foto: Monica Minja

23 av 28: Den här hjorten har Monica också pärlat ihop med sin son.

Kanske något för den som inte har gröna fingrar, eller har katter som inte låter blommorna vara?!

Foto: @PowerpuffPärlorna

24 av 28: Kanske något för den som inte har gröna fingrar, eller har katter som inte låter blommorna vara?!

Tavlor av grävskopor och lastbil har Sara-Louise gjort till sin systerson, så de hänger i hans rum.

Foto: Sara-Louise N. Tirbäcken

25 av 28: Tavlor av grävskopor och lastbil har Sara-Louise gjort till sin systerson, så de hänger i hans rum.

Här är det den berömda tavlan ”Skriet” av Edvard Munch som fått stå modell. Sara-Louise N Tirbäcken: ”Jag gjorde den tillsammans med några barn på fritids där jag jobbar. De kom o la dit några pärlor ibland, så jag har gjort de mesta. Sammanlagt tog det kanske en vecka med korta stunder från och till. Nu hänger den på vårt fritids.”

Foto: Sara-Louise N. Tirbäcken

26 av 28: Här är det den berömda tavlan ”Skriet” av Edvard Munch som fått stå modell. Sara-Louise N Tirbäcken: ”Jag gjorde den tillsammans med några barn på fritids där jag jobbar. De kom o la dit några pärlor ibland, så jag har gjort de mesta. Sammanlagt tog det kanske en vecka med korta stunder från och till. Nu hänger den på vårt fritids.”

Här är det en vacker uggla med fjädrar som får pryda väggen.

Foto: Desirée Andersson

27 av 28: Här är det en vacker uggla med fjädrar som får pryda väggen.

Malin Olofsson har tillverkat ett ”pepparkakshus” med utedass av pärlor, och satt ljus i.

Foto: Malin Olofsson

28 av 28: Malin Olofsson har tillverkat ett ”pepparkakshus” med utedass av pärlor, och satt ljus i.

Trodde du att det här med pärlande bara var för barn?

Glöm det, att pärla är nya hobbytrenden som sprider sig.

Här finns inga gränser. Allt verkar gå att göra av pärlor!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Pärlor och pärlplattor har alltid varit synonymt med barn. Men något har hänt. På nätet sprider sig bilder av olika konstverk som vuxna gör med pärlor, både med och utan plattor. Det är tavlor av seriefigurer, konstverk, kändisar, familjefoton, glasunderlägg, hus, blommor, dörrskyltar, namnskyltar, spel, ljusstakar, kylskåpsmagneter, prydnader... fantasin har inga gränser verkar det som när det kommer till vad man kan pärla. Man verkar kunna göra det mesta.

 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du aldrig kasta silica-påsarna – oväntat bra till det mesta!

Fick startkit av sambon

Aylin Teoman fick ett startkit i födelsedagspresent av min sambo när hon fyllde 31 år för fem år sedan, och sedan var det ”kört”. Hon gör nu bland annat pärltavlor av fotografier på berömda personer och har en egen Instagram-sida med många följare.

– Hur lång tid det tar? Det beror på hur många färger och hur plottrigt det är. Att lägga pärlorna tar ju inte så lång tid, dryga timmen per platta kanske, det stora jobbet är att få till bilden i redigeringsprogrammet så att jag blir nöjd. Det kan ta över en vecka, minst, säger Aylin.

 

Foto: @PowerpuffPärlorna

Alltid en ångestfas

– Jag har alltid en ångestfas då jag bestämmer mig för att det är sista tavlan och sista beställningen någonsin. Nu har jag fastnat för sepia så jag använder mest bruna färger.

Du säljer alltså tavlor?

– Ja, men mest har jag gjort tavlor i doppresent och bröllopspresent. Dock har jag bara tagit betalt för materialkostnaden, får se om jag ska utveckla det. Nästa projekt är en stor Dolly Style-tavla till min dotter som är 4,5 år. Det blir inte sepia så det blir något helt nytt.

Kolla in de fantastiska konstverken och prylarna som alla gjort i bildspelet här ovanför – och låt dig inspireras!

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping


LÄS OCKSÅ: 

Marlene har använt samma julgran tre år i rad – snacka om återbruk! 

Saker du inte viste att du kunde göra med pet-flaskor 

Så lätt rengör du din snuskiga hårborste  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande