Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Pyssel

Publicerad 19 apr 2017 13:03

Beatrice gjorde trendiga designlampan av billiga servetter

Beatrice Hamnström, 22, juriststudent från Stockholm, har gjort snyggaste designlampan – av servetter och en billig lampa från Ikea!

Beatrice Hamnström, 22, juriststudent från Stockholm, har gjort snyggaste designlampan – av servetter och en billig lampa från Ikea!

1/3

Foto: Privat

Endast 150 kronor kostade Beatrices snygga servettlampa att göra!

Endast 150 kronor kostade Beatrices snygga servettlampa att göra!

2/3

Foto: Privat

Beatrice valde grå servetter men man kan ta vita om man vill ha den ljusare.

Beatrice valde grå servetter men man kan ta vita om man vill ha den ljusare.

3/3

Foto: Privat

Glöm fjäderlampan – nu är det servettlampan som gäller!

Beatrice gjorde snyggaste designlampan av Ica-servetter.

Nu hyllas den på nätet – och priset, endast 150 kronor!

Fjäderlampan har länge varit trendig och vi har också skrivit hur man gör sin egen billigt då originalen är ganska dyra att köpa. Har du tröttnat på den och vill ha något nytt och snyggt i designväg ska du läsa detta!

Beatrice Hamnström, 22, juriststudent från Stockholm, har gjort snyggaste designlampan – av servetter och en billig lampa. Allt som allt kostade det bara 150 kronor.

– Jag hade sett lite tips på nätet och bestämde mig för att försöka, berättar Beatrice. Jag köpte rislampan på Ikea och servetterna på Ica. Det blev bättre än jag vågade hoppas på.

 

LÄS OCKSÅ: Designkudden för dyr – då gjorde Miah en egen 

Alla hyllar lampan på sociala medier

Beatrice la sedan ut bilder på nätet och alla hyllar nu lampan. ”Alltså, helt fantastisk! Klår liksom 'fjäderversionen' med hästlängder”, ”Helt sjukt fin lampa”,  ”Åh, så snygg! Miljövänlig och vacker, och inga djur har behövt lida! Jättebra alternativ till de hemska Eos-lamporna, och mycket snyggare!”, ”Så otroligt fin”, är bara några av alla positiva kommentarer.

Alla vill veta hur Beatrice har gjort. Servetterna köpte hon på Ica, fem förpackningar á 20 kronor, summa 100 kronor, och rislampan på Ikea kostade bara 50 kronor. 

– Jag har vikt cirka 210 stycken servetter till servettblommor och sedan limmat på dessa på den ovala papperslampan, säger Beatrice. Jag använde en limpistol och började med att fästa i toppen, gick sedan runt, runt för att fortfarande kunna ha den stående på botten mellan gångerna. Ibland fick familjen turas om att hålla i den. 

 

LÄS OCKSÅ: Anja gjorde också en fjäderlampa – så här gjorde hon

Tog ungefär 50 arbetstimmar

Många undrar om risken för brand eller överhettning?

– Jag använder en LED-lampa och grunden är ju en färdig rislampa från Ikea så det ska inte vara brandfarligt.

Hur lång tid tog det?

– Jag skulle uppskatta att det tog ungefär 50 timmar. Jag gjorde ju lite grand varje dag eftersom det var mycket jobb, och annars tröttnar man. Man får ha lite tålamod, men det är det värt.

 

Foto: Privat

Mysbelysning och fin inredningsdetalj

Vad säger dina vänner och andra?

– Alla tycker den är jättefin och jag har fått så mycket positiv respons på bland annat Facebook. Jätteroligt! För jag tycker också att den blev fin. 

– Det blir inte så starkt ljus men det är ju mer tänkt som en fin inredningsdetalj och mysbelysning. Nu använde jag gråa servetter, vill man ha det ljusare kan man använda vita. Mina blommor sitter också väldigt tätt för att jag tyckte det var finast, men vill man ha mer ljus kan man sätta dem lite glesare.

Här kan du se hur man viker en servettblomma: https://www.youtube.com/watch?v=yW0bjvvhDno

 

LÄS OCKSÅ:

Årets Ikea-hack – helt ny lampa med strumpbyxa! 

Britts återbruk av VHS-band gör Facebook-succé 

Magiska tricket – aldrig mer en olycka på spisen