Måla skåpluckor behöver inte vara ett dugg svårt. Sätt lite färg på luckorna och få ett härligare kök!

Måla köksluckor – så fixar du ett vackert kök

Måla köksluckorna? En grön vägg här och några hemmålade skåpluckor där – fint blev det när det här sommarköket fick färgsällskap.

Så här gör du, steg för steg.

Måla inne

 

Det här behöver du:

 Slippapper 80 och 180 korns
 

 Spackel och spackelspade
 

 Skruvmejsel (att skruva bort beslag)
 

 Maskeringstejp
 

 Roller av bra kvalitet
 

 Grundfärg
 

 Lackfärg
 

 

Gör så här:

1. Mät dina luckor och ta med måtten till färgaffären. Där får du hjälp att räkna ut hur mycket färg som behövs. Som vanligt är det viktigt­ med ett bra grundarbete. Skruva bort knoppar och beslag. Spackla igen eventuella hål och skador. Låt torka. Lyft eller skruva bort luckorna om det är möjligt. Det är enklare att måla dem och de kan ligga plant.

2. Slipa varje lucka och lådfront. Torka av allt slipdamm. Om det är ytor som inte ska målas, maska av med maskeringstejp. Grundmåla luckor och lådfronter med en roller. Rolla ett tunt lager. Låt torka. Kanske behöver du slipa någon yta igen, använd då ett fint slippapper.

3. Slutmåla genom att rolla ett tunt lager med lackfärg. Låt torka. För att få en så slitstark yta som möjligt behövs två strykningar.

4. Skruva fast knoppar och beslag. Och häng tillbaka luckorna. Färdigt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!