1 av 3: 18-åriga Isabelle Härtull har förvandlat 70-talsbadrummet att bli en modern dröm. Foto: Privat
2 av 3: Så här såg badrummet ut innan dekorplasten och målningen... Foto: Privat
3 av 3: ... och så här såg det ut efter. Foto: Privat

Isabelle förvandlade badrummet för under 500-lappen

18-åriga Isabelle Härtull har förvandlat 70-talsbadrummet till en modern dröm – med hjälp av lite färg och dekorplast.

Se före- och efterbilderna på den billiga, men stora, förändringen!

Isabelle Härtull, 18, och hennes sambo bor i en villa i Korsholm i Österbotten, Finland. Huset är byggt på 70-talet och den färgglada och murriga känslan var tydlig i husets alla rum. Någonting paret inte riktigt uppskattade. 

Badrummet var inget undantag. Där vill Isabelle att det ska kännas fräscht och modernt, men här var det orange färg på halva väggen tillsammans med en mörkgrå botten. Någonting Isabelle Härtull ville bli av med – så hon ändrade på det. 

– Jag låg en kväll och kollade Pinterest på olika inredningsbilder och fick inspiration till lite renovering, men eftersom det är dyrt och svårt att sätta nytt kakel så gjorde jag det den lätta vägen: dekorplast och målarfärg! säger hon.

LÄS MER: Så lyckades Matilda renovera köket – för bara 1 500 kronor

Nytt badrum utan att kakla om – kostade runt 500

Badrummet före minirenoveringen. Foto: Privat

Isabelle Härtull lade dekorplasten längst nedre delen av väggen, med början vid golvet, och fortsatte upp till ungefär halva väggen. 

När all dekorplast var på plats fönade hon väggarna med en hårfön för att få plasten att hållas bättre. Nästa dag målade hon väggarna med en lugn, ljusgrå färg. Ett snabbt jobb alltså, ändå blev förändringen riktigt stor.

– Att fixa om i rummet tog två dagar, eftersom jag är mest koncentrerad när jag är ensam hemma så tog jag paus när sambon kom hem från jobbet och fortsatte nästa dag, skrattar hon.

Det svåraste momentet var att fästa dekorplasten bakom toaletten, där det är svårt att komma runt. 

– Men man kollar ju ändå inte där så det gör inte så mycket, säger Isabelle Härtull.

LÄS MER: Fuska dig till trendigaste och lyxigaste hemmet

Foto: Privat

Och billigt blev det. Färgen de använde var färg som var över från att de målat hallen tidigare. Och dekorplast hade hon redan hemma, men köpte en till rulle för 200 kronor. Hon uppskattar att hon lagt runt 500 kronor på förvandlingen, som hon är riktigt nöjd med. 

Hon har lagt upp bilden på förvandlingen av badrummet i en Facebookgrupp där medlemmarna tipsar varandra om inredning och renovering. Inlägget har fått många potistiva kommentarer. Eftersom de hyr huset försöker Isabelle hitta flera sätt att göra om utan att påbörja stora renoveringar.  

– Det är så roligt. Än så länge har vi målat om kök, hall, sovrum och toalett men kommer fixa mera när vi hinner och har möjlighet!

LÄS MER: 16 enkla sätt att förvandla hemmet med dekorplast

Foto: Privat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!