Knasiga knepet som gör städningen mycket enklare

1 av 2: Billigt, effektivt och miljövänligt

Gillar du att multitaska kommer du att älska det här städknepet.

Foto: Adobe Stock

2 av 2: Gillar du att multitaska kommer du att älska det här städknepet.

Badrummet är kanske det smutsigaste – och tråkigaste – stället att städa hemma. Men gillar du att multitaska kommer du att älska det här knepet. 

Det kommer garanterat även att skilja dig mot andra – både när det gäller ditt välstädade hem och dina knasiga vanor.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur ofta ska man städa toaletten och badrummet hemma? Ja, det beror ju så klart på hur frekvent det används. Men att rengöra toalettstolen, handfatet och badkaret eller duschen, åtminstone en gång i veckan känns väl ändå rimligt. Åtminstone enligt städexperter och andra som tycker att det är skönt att slippa behöva tvätta sig bland andras skit. 

För barnfamiljer är det andra riktlinjer. I värsta fall kan det innebära en mindre grovstädning varje dag. Och har du åkt på magsjuka är det efter varje besök som gäller (och kan vi komma överens om att vi alla tvättar händerna efter toalettbesök framöver, ja, även om du bara kissat). 

Men det finns små enkla vanor att ta till för att få badrummet att kännas städat och fräscht längre. Som att skölja bort tvålrester och annan smuts i handfatet varje gång du tvättar händerna. Samma sak med toaletten. 

Städa badrummet snabbt

Kanske är du besatt av städning och gör de här sakerna redan. Och är du småbarnsförälder vet du precis vad det handlar om – multitasking. Få gjort så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Puh. Men, det finns ett ställe som även den mest maniske städaren drar sig för att ta tag i. Duschen. 

Att skura duschen är som att köra ett pass på gymmet. Ja, du blir helt enkelt väldigt svettig väldigt fort. Men du känner dig inte så där tränings-fräsch-svettig som du kan göra efter att du varit duktig och släpat dig i väg till ett spinning-pass. Nej, det här är bara äckel-svett.

Det finns dock ett trick som gör det hela mycket smidigare. Och du behöver inte ens dra på dig några träningskläder. Faktum är att det här städknepet utförs bäst om du är – helt naken. 

Foto: Istock

Rengör kakel och få bort kalkavlagringar i duschen

Så här: Fyll en flaska med ungefär en liter vatten, en matsked ättiksprit och några droppar diskmedel. Låt den och en tvättsvamp stå bland falskorna i duschen. När du ändå ska dusch kan du spreja lösningen på glasdörrarna och kaklet och låta verka medan du schamponerar in dig själv. Skura av väggarna och glaset med tvättsvampen och spola av innan du sköljer av dig. 

Du slår två flugor i en smäll. När badrummet blir fuktigt av ångorna blir det dessutom lättare att få bort smutsen. På det här sättet behöver du inte göra en storstädning i badrummet lika ofta. Precis som vanan att skölja av handfatet kommer det här att få duschen att kännas fräscht längre. Lite knasigt men effektivt.

LÄS MER: Så städar du badrummet skinande rent – med ättika och bikarbonat 

LÄS MER: Superenkla tipset! Så får du ut den sista tandkrämen 

LÄS MER: Lysande knepet: Så här halverar du tiden vid tvätthögen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande