Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Knepet som verkligen fungerar!
2 AV 2
Hur värmer du din mat egentligen?
Foto: Adobe Stock

Så värmer du matlådan i mikron – på rätt sätt

Blir du också irriterad över att maten blir ojämnt varm i mikron? Och att det tar alldeles för lång tid? Då ska du testa det här. 

Med det här supertipset bli maten jämnt varm – och det går fort!

LEVA&BO Redaktionen

Att ha med sig matlåda till jobbet är både ekonomiskt smart och kan även vara miljösmart på flera sätt. Dessutom är det (troligtvis) bra mycket mer näringsrikt än att köpa frysta färdigrätter eller köpa snabbmat ute. 

Men oavsett vilken mat du ska äta till lunch – hur jobbigt är det inte när man värmt sin mat i mikron och äntligen ska sätta sig ned för att äta och man upptäcker att hälften är iskall?! Är man dessutom lite stressad och det är kö till mikron på jobbet är det lätt att man tappar aptiten helt.

Men så behöver det inte vara. Det finns ett enkelt knep så att maten blir jämnt värmd och som dessutom gör att det går fortare. Så enkelt att det är löjligt!

Så här gör du:

1. Fördela maten som en cirkel på tallriken och gör sedan ett hål i mitten av maten. 

2. Eftersom din mamma inte jobbar på samma ställe som du, så lägger du på locket över tallriken innan du drar i gång mikron. Men det här steget har fler fördelar så missa det inte. 

3. Det lilla hålet i mitten och locket på toppen gör att värmen fördelar sig jämnt och tiden det tar att värma kortas dessutom ned. Bra enkelt va?!

Smaklig måltid!

 Se även: