ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Husmorstips
Publicerad 30 aug 2017 15.49

Superknepet – skitigaste bakplåten blir som ny

Alla vill ha en ren och fräsch ugn. Med Melissas enkla knep blir bakplåten som ny.

Alla vill ha en ren och fräsch ugn. Med Melissas enkla knep blir bakplåten som ny.

1/4

Foto: Shutterstock

Känner du igen dig? Ingen rolig syn. Men det löser du enkelt!

Känner du igen dig? Ingen rolig syn. Men det löser du enkelt!

2/4

Foto: Fotolia

Så här fin blir bakplåten efter Melissas enkla supertips.

Så här fin blir bakplåten efter Melissas enkla supertips.

3/4

Foto: Shutterstock

Coca cola heter lösningen.

Coca cola heter lösningen.

4/4

Foto: Fotolia

Smutsig bakplåt är inte det roligaste att ta hand om.

I många fall kan läget kännas helt hopplöst till och med.

Kolla in Melissas enkla supertips – ugnsplåten blir som ny!

Ugnen är en tacksam vitvara i köket. Inte bara till bakning, nästan all mat blir både godare och hälsosammare genom att tillagas i ugn. Men tyvärr finns en ganska tråkig och jobbig baksida.

LÄS OCKSÅ: Det här visste du inte att du kan använda ugnslådan till 

Foto: Shutterstock

Man kommer man inte undan rengöringen efteråt, och den kan ofta vara av det värre slaget. Vi har sett folk använda både verktyg från verktygslådan, stora knivar och annat i ren desperation. Inte ens den annars så effektiva stålullen fungerar alla gånger på den snuskiga bakplåten.

Melissa Lazarides heter en tjej som bloggar om både inredning och designtrender. Och hon har nu även bloggat om detta. Lösningen heter något så enkelt som Coca-cola. Bakplåten bli som ny!

LÄS OCKSÅ: Låt ugnen rengöra sig själv – så smart! 

Gör så här:

1. Ta fram din grisiga plåt och häll på Coca-Cola.

2. Häll därefter på bakpulver. 

3. Låt alltihop verka. Hon skriver några minuter men vi tycker att man kan låta det gå lite längre. 

4. Skura med en borste. 

5. Häll ut den mesta vätskan och använd stålull om det fortfarande är smuts kvar. 

6. Har inte allt gått bort – gör om proceduren. 

Lycka till!!!

Foto: Fotolia