EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Stopp i toaletten? Här är 5 smarta sätt att lösa det på

Att lösa stopp i toaletten är något vi alla hoppas på att slippa göra.

Foto: Getty Images

1 av 2

En vaskrensare är en billig investering för att slippa problem med stopp i avloppet.

Foto: SHUTTERSTOCK

2 av 2

Att lösa stopp i toaletten är något de flesta hoppas behöva slippa, men det är trots allt inte fel att vara förberedd.

Här är fem smarta tips på hur du bäst löser ett stopp. 

Vad sägs till exempel om att använda blekmedel eller en galge?

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det bästa sättet att lösa stopp i toaletten, eller i andra rör, är genom att använda en vaskrensare. Men har du ingen hemma finns det så klart flera andra sätt att lösa problemet på.

Det du inte ska göra är att spola flera gånger. Det är osannolikt att det kommer att lösa något problem och risken är att det kommer svämma över på golvet. Lyft i stället bort bakdelen av toalettstolen och stäng av vattnet om det går. Testa sen något av följande tips:

LÄS MER: Diskmedel oväntat bra till allt - 10 smarta knep

Foto: Getty Images

1. Varmt vatten

Fyll en hink med riktigt varmt vatten. Det bör dock inte vara kokande, eftersom det kan skada toalettstolen och i värsta fall få den att spricka. Efter några minuter bör det varma vattnet ha löst upp proppen.

2. Diskmedel

Om vattnet inte löser proppen och problemet kan det behövas diskmedel. Rejält med diskmedel, tvål eller schampo tillsammans med en hink varmt vatten ska i de flesta fall fixa stoppet. Låt det vara i minst en halvtimme och försök sen spola igen.

LÄS MER: Därför ska du hälla diskmedel i toaletten – magiskt knep

3. Blekmedel och diskmedel

Är det en svår propp kan kemin hjälpa till att lösa problemet. Blanda en del blekmedel och två delar diskmedel, och häll i toan. Vänta i en halvtimme och testa att spola igen. 

4. Galge

Om de bästa kemiska lösningarna inte fixar problemet kan du behöva bita i det sura äpplet. Om du har en metallgalge kan du böja den så att den når ner i toan och sen är det bara att börja jobba och försöka lösa upp stoppet. Var försiktig så att du inte repar emaljen med galgen.

5. Toalettborste

Toalettborsten kan användas på samma sätt som en metallgalge. Vi rekommenderar nog att du byter toaborste eller i alla fall tvättar den ordentligt efter att ha använt den på det här sättet.

Källa: apartmenttherapy.com