Vad gör man när man får besök och upptäcker att kaffefiltrena är slut? Lugn, vi har flera smarta lösningar!
1 av 2: Vad gör man när man får besök och upptäcker att kaffefiltrena är slut? Lugn, vi har flera smarta lösningar! Foto: Fotolia
Det allra bästa är så klart återanvändningsbara filter, men har man inte det och de vanliga filtren är slut, vad gör man då? Vi har sex superalternativ!
2 av 2: Det allra bästa är så klart återanvändningsbara filter, men har man inte det och de vanliga filtren är slut, vad gör man då? Vi har sex superalternativ! Foto: Fotolia

Smarta räddningen när kaffefiltren är slut

Har du slut på kaffefilter? Ta det bara lugnt.

Det finns massor av olika lösningar att ta till.

Här får du 6 oväntade superalternativ till kaffefilter!

Svenskarna är stordrickare av kaffe (tredje plats i världen) och för många blir hela dagen förstörd om de inte få sin kopp kaffe på morgonen.

Upptäcker man då, eller om man får oväntat besök, att kaffefiltren är slut kan panik lätt uppstå. Men det ska vi ändra på. Det finns nämligen flera alternativ att brygga kaffe på. Här får du några förslag på några saker som fungerar utmärkt!

6 saker du kan använda som kaffefilter:

1. Strumpa som kaffefilter

Tycker du att det låter äckligt med en strumpa? Faktum är att det är en väl beprövad metod, och är strumpan bara ren så är det ingen fara. Och tänk på hur miljövänligt det är, bara att tvätta och använda om igen! Nylonstrumpa fungerar lika bra. Lägg kaffet i strumpan, håll den över koppen och häll på vattnet. Eller så stoppar du den i kaffefilterhållaren helt enkelt. 

 

Brygga kaffe i strumpa? Jajjamän, det går alldeles utmärkt! Ett gammalt och väl beprövat knep. Foto: Shutterstock

2. Bomulls- eller linneduk 

Man kan också ta en gammal kökshandduk eller tygbit av bomull eller linne. Eller varför inte en näsduk?! Tänk bara på att det ska vara nytt eller nytvättat!

LÄS MER: Eller så gör man som Karin – brygger kaffet i badbyxorna! 

3. Häll malt kaffe direkt i koppen

Vill du inte göra något av ovanstående eller inte har det till hands kan du också lägga malt kaffe direkt i koppen. Häll därefter över kokande vatten och rör om. Vad som händer är att kaffet sjunker till botten, vänta tills allting samlats där. Obs! Ska du ha mjölk i, så vänta med det till kafferesterna samlats på botten och rör inte runt, då blir det grynigt.

4. Hushållspapper eller toalettpapper som kaffefilter

Eftersom vanliga kaffefilter är tillverkade av papper fungera även papper som man har på hushållsrullen eller toalettrullen som kaffefilter. Helst ska det vara av den lite tjockare varianten. Ta gärna flera ark och forma det så det passar in i kaffebryggaren. 

Hushållspapper kan användas till så mycket mer än att torka smuts med. Brygga kaffe till exempel. Foto: Shutterstock

5. Återanvändningsbara filter 

Det allra bästa är egentligen återanvändningsbara filter i metall eller nylon. De tar aldrig slut och det är miljövänligt. Bara att skölja ur och använda igen! Eller så syr du helt enkelt egna filter av bomullstyg.

6. Ha alltid snabbkaffe hemma

En klassiker! Se till att alltid ha snabbkaffe hemma, då behöver du aldrig oroa dig. Det räddar dig även om det vanliga kaffet är slut!

LÄS MER: Så enkelt gör du rent din snuskiga kaffebryggare

Foto: Getty Images/iStockphoto / Robert Ingelhart

Källa: Allas.se 

LÄS MER: STORT TEST: Här är bästa espressomaskinen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!