Har du tröttnat på dagliga brottningsmatcher med envisa soppåsar som inte vill lämna sophinken?
1 av 3: Har du tröttnat på dagliga brottningsmatcher med envisa soppåsar som inte vill lämna sophinken? Foto: Adobe Stock
Ett tips hur du slipper det är att borra några hål i hinken.
2 av 3: Ett tips hur du slipper det är att borra några hål i hinken. Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto
Då slipper du nämligen vakuumet som uppstår mellan påsen och hinken och soppåsen går enkelt att lyfta ur korgen mycket lättare.
3 av 3: Då slipper du nämligen vakuumet som uppstår mellan påsen och hinken och soppåsen går enkelt att lyfta ur korgen mycket lättare. Foto: Getty Images / E+

Smarta knepet! Därför ska du borra hål i sophinken

Tröttnat på dagliga brottningsmatcher med envisa soppåsar och illaluktande sopor? Då är det här husmorstipset för dig!

Några små hål på sidan av din sopkorg kan nämligen göra att du slipper problemet.

Det är sajten Apartment therapy som tipsar om det oväntade men smarta knepet.

Det må låta kontraproduktivt, men faktum är att du genom att borra några mindre hål på sidan av din sopkorg kan undvika problemet med soppåsar som inte vill lämna sopkorgen när det är fulla och det är dags att slänga dem. Något som många småbarnsföräldrar med ständigt överfulla blöjhinkar vet allt om!

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle 

Ett par hål i sopkorgen kan hjälpa

Det som händer när din soppåse fylls upp är att det bildas ett vakuum mellan påsen och sopkorgen. När du sedan försöker lyfta upp den finns det ett naturligt motstånd - och det kan bli en både kladdig som illaluktande historia att försöka gräva ur påsen för att kunna slänga den...

Genom att borra ett par hål slipper du detta vakuum och soppåsen går enkelt att lyfta ur korgen. Rådet är att borra hålen på sidan, undvik att göra hålet i botten av korgen då du då riskerar att vätska från soppåsen läcker ut på golvet.

LÄS MER: Så ofta borde du tvätta lakan och handdukar egentligen

Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

Stinkande sopor? Enkelt husmorstips

På tal om illaluktande sopor finns flera enkla knep för att lindra stanken. Ett enkelt tips är att doppa en bomullstuss i valfri essentiell olja och lägga den i botten av sophinken. Om du lägger bomullstussen under soppåsen direkt i hinken behöver du bara byta ut den ungefär en gång i veckan. 

LÄS MER: Tvätta med bikarbonat – så gör du! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!