1 av 2: Bikarbonat, ättiksprit och citron gör alla underverk för en skitig diskmaskin
2 av 2: Har dina favorittallrikar fått massa små gråa, tråkiga repor? Testa tandkrämstricket innan du köper nya! Foto: LEVA&BO

Smarta husmorsknepet: Därför ska du diska med tandkräm

Har du tröttnat på dina repiga tallrikar?

Testa tandkrämsknepet!

Hur enkelt som helst, och dina gamla tallrikar blir som nya igen på nolltid.

Har dina favorittallrikar fått massa gråa, tråkiga repor – som om någon har ritat små blyertsstreck på den tidigare blanka ytan? Kanske går du i tankarna att byta ut ditt porslin, för hur roligt känns det att duka bordet med repiga tallrikar inför en middagsbjudning?

Men innan du köper nytt, testa det här smarta husmorsknepet! Det enda du behöver är tandkräm och en fuktig svamp eller trasa.

Så får du bort repor på tallrikar

Gör så här:
1. Lägg en klick tandkräm på en fuktig hushållssvamp eller trasa.
2. Gnugga in tandkrämen på reporna. Resultatet kommer att synas direkt.
3. Diska tallrikarna som vanligt för hand eller i diskmaskin. Nu är dina tallrikar skinande blanka och redo att användas igen!
Viktigt att tänka på är att du ska använda den vita tandkrämsvarianten. Gelétandkräm kommer inte att ge samma resultat. 

Ta bort ritmärken på väggen med tandkräm

Men repiga tallrikar är faktiskt inte det enda din tandkräm kan fixa. Penn- och kritmärken på bord och väggar, något som lätt kan uppstå om man har kreativa barn, är ofta både irriterande och svåra att få bort. Testa att ta en klick tandkräm på en fuktig trasa och gnugga lätt på märkena nästa gång för att få dem att försvinna.

Se även:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!