1 av 4: Blir du också stressad för att du inte hinner städa där hemma?Lugn, det finns "fredade zoner" där du inte behöver hålla efter. Foto: Getty Images
2 av 4: Skippa ordningen i garderoben – stäng dörren. Det som inte syns finns inte. Foto: Thinkstock
3 av 4: Ett hem utan skräplåda är inget hem. Var ska du annars förvara alla delar som du inte vet var de hör till, gamla nycklar, pennor, gem, solglasögon, telefoner, medlemskort, gummisnoddar och leksaker? Foto: Thinkstock
4 av 4: Låt barnen leka hejvilt i sina rum, så länge de håller leksakerna där är det okej att de ligger över hela golvet. Foto: Sigrid Olsson

Sluta städstressa! Här är platserna där det är okej att ha stökigt

Blir du också stressad för att du inte hinner städa där hemma?

Lugn, det finns ”fredade zoner” där du inte behöver hålla efter.

Här är platserna där du det är fullt acceptabelt att ha stökigt.

Med jobb, barn och fritidsaktiviteter är det inte alla gånger så lätt att hinna med mer än det allra nödvändigaste där hemma. Men alltför många går omkring med dåligt samvete och blir stressade för att deras hem inte är lika minimalistiska, städade och ”vita och fräscha” som de man ser i inredningstidningarna.

 

LÄS OCKSÅ: MEN! Här avslöjar städexperten snusket i ditt hem – 5 okända platser

Okej att ha stökigt hemma

Men hemmet är till för att leva i, med allt vad det innebär. Det är fullt mänskligt och mycket mer hållbart att låta det vara lite kaotiskt tills du får tid. Och här är sju platser där det mer än okej att ha det stökigt på. Där behöver du aldrig städa, om du inte vill!

1. Skräplådan

Om du träffar på någon som inte har en så kallad ”skräplåda” är det läge att bli lite fundersam. Ett hem utan skräplåda är inget hem. Var ska du annars förvara alla delar som du inte vet var de hör till, gamla nycklar, pennor, gem, solglasögon, telefoner, medlemskort, gummisnoddar och leksaker? Och det ligger liksom i sakens natur att det ska vara stökigt där.

Foto: Thinkstock

2. Hemmakontoret

Ju fler anslagstavlor, buntar med färggranna post it-lappar, högar med andra papper, tidningar och burkar med pennor, desto bättre. Det ska synas att du jobbar och har mycket att göra. Dessutom kan det göra dig mer kreativ.

3. Nattduksbordet

Att ha högar med böcker vid och på nattduksbordet är inget att skämmas över, tvärtom. Även om du inte öppnat en enda av dem så ”ser” det bra ut. Bygger på din image som beläst, intellektuell och tänkande person.

4. Köksstolen

Var ska man göra av veckans alla tidningar som man inte hinner läsa, eller gå i väg med till insamlingen? Lägg dem på köksstolen. Den går enkelt att skjuta under bordet så att ingen ser. Men efter en vecka är det dags att gå till tidningsinsamlingen, annars går inte stolen in under bordet.

 

Foto: Getty Images

5. Lekrummet

Är det något de allra flesta tycker och förstår, definitivt föräldrar i alla fall, så är det att barn ska få vara barn. Låt dem leka hejvilt i sina rum, så länge de håller leksakerna där är det okej att de ligger över hela golvet.

6. Vinden/källaren

När du rensar och inte vet var du ska göra av saker, inte hinner åka i väg med dem till sopsortering eller välgörenhet, ta in dem i förrådet. Till vinden, källaren eller garaget går ingen annan, och där om någonstans är det helt okej att ha stökigt. Så fort något är i vägen, in med det i förrådet bara!

7. Garderoben

Hinner du inte stryka/hänga upp, in med kläderna i garderoben i alla fall, även om de fortfarande ligger i påsar. Ingen gäst kommer någonsin att titta in i din garderob, och hemmet slipper se stökigt ut på grund av kläder som hänger/ligger i högar överallt. ”Det som inte syns finns inte”.

 

Källa: Purewow.com

 

LÄS OCKSÅ: 

 Bästa tipsen för att fuskstäda och få skinande rent ändå
Sofia gav tulpanerna evigt liv – se smarta knepet!
15 prylar som bevisar att du börjar bli gammal
 

Aktuellt just nu