1 av 3: Är det trångt i din garderoben? Då kanske du inte har vikt kläderna på bästa sätt. Foto: Shutterstock
2 av 3: Det finns smarta knep för att vika kläderna som gör att du får betydligt mer plats i garderoben. Foto: Shutterstock
3 av 3: Så här luftigt och härligt kan det bli. Foto: Shutterstock

Så viker du kläderna för att få mer plats

Svämmar det över i garderob och lådor?

Kanske förvarar du dina kläder helt fel.

Läs våra 8 enkla tips hur du får mer utrymme!

1. T-tröjor

I stället för att lägga dem på hög ovanpå varandra, sortera t-tröjorna horisontellt i lådan. Du både får överblick och de tar mindre plats.

 

LÄS OCKSÅ: 7 misstag du ska undvika när du viker kläder

 

2. Kalsonger och trosor

Vill du dubblera ditt utrymme ska du vika underbyxorna tre eller fyra gånger så det blir en fyrkant. Stoppa sedan i en dvd-låda eller skolåda, horisontellt, som du sedan stoppar in i en byrålåda. Du får plats med massor av smålådor i byrålådan. Du får dessutom perfekt överblick!

 

3. Strumpor

Foto: Youtube

Detta trick att rulla strumporna på används av militären och sparar massor av utrymme. Förstår du inte hur du gör? Se här.

 

4. Jeans

Vik jeansen så många gånger att de bildar en fyrkant. Sedan kan du lägga alla paren horisontellt i en byrålåda.

 

5. Damunderkläder

Linnen med behåkupa i kan du först vika på längden och sedan rulla ihop, för att slutligen stoppa in ”rullen/bollen” i bh-kuporna som ligger i varandra.

 

6. Tröjor

Så som de viker pullovers/tröjor i affären, gör likadant, och sedan viker du tröjan en gång till på mitten. Förutom att du maximerar utrymmet förhindrar du rynkor och att tyget töjer sig.

 

LÄS OCKSÅ: Vik din t-tröja perfekt – på två sekunder

 

7. Behåar

Här behöver du inte vika någonting. Du bara ”ställer” behån mot kasten i lådan, och skjuter in nästa behåkupa direkt bakom. Du får plats med hur många som helst, på inget utrymme alls, och de behåller dessutom formen.

 

8. Sjalar

Att låta sjalar ta plats i en byrålåda är verkligen att slösa på utrymme. Pröva i stället detta trick, ta duschdraperi-ringar och trä på en byxgalge (sån med extra pinne). Sedan trär du sjalarna genom varje ring och hänger in galgen i garderoben eller på en krok. Du får plats med hur många sjalar som helst, de håller sig fina och skrynklar inte.

 

Källa: Goodhousekeeping.com

 

LÄS OCKSÅ: Så lätt visste du inte att du kunde vika ett dra på-lakan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!