Så tar du bort mögel utan giftiga bekämpningsmedel

1 av 2: Billigt, effektivt och miljövänligt

Mögel trivs vid duschen, toaletten och diskbänken.

Foto: Shutterstock

2 av 2: Mögel trivs vid duschen, toaletten och diskbänken.

Mögel i badrummet? Lugn. Det går ofta bort på ett par timmar – med ättika. 

Du behöver sällan kontakta en saneringsfirma eller använda giftiga bekämpningsmedel för att bli av med eländet. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Mögel mellan kakelplattorna, på fogen i duschen eller på handfatet i badrummet är aldrig roligt. Men det går oftast bort rätt fort. 

Ett effektivt och billigt sätt att bekämpa mögel är med ättika. Den milda syran dödar åtta av tio mögeltyper, enligt The Maids

Mögelsanera med ättika

Allt du behöver för att ta bort mögel från icke-porösa material som kakel, glas och bänkskivor är ättika, vatten och en sprayflaska. Du kan även behöva en gammal tandborste eller liknande att skrubba med. 

Börja med att hälla över ättika i sprejflaskan för att sedan speja det mögliga området. Vänta ett par timmar innan du sköljer bort syran med vatten och låter väggen/golvet torka. Innan du sköljer området kan du även skrubba på möglet med en borste. 

Foto: Veronica Lundström Kristensen

Ättika är effektivt mot mögel i badrum och kök.

Har du mögel på ditt duschdraperi kan du spreja det med ättika för att sedan lägga det i en hink med saltat vatten när syran verkat i tio minuter. Låt draperiet ligga kvar i vattnet i en timme.

Till skillnad från blekmedel som du också kan använda mot mögel så ger inte ättika ifrån sig irriterande ångor. Den fräna ättikalukten försvinner efter några timmar. 

LÄS MER: Därför ska du spreja ättika runt fönstren – superknepet! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande