Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Presenteras av Bosch

Så smart – 5 oväntade saker du kan frysa in

Tro det eller ej, men det går faktiskt att frysa in chips!

Tro det eller ej, men det går faktiskt att frysa in chips!

1/2

Foto: Getty Images

Genom att frysa in sånt som inte förbrukats sparar du både tid och pengar.

Genom att frysa in sånt som inte förbrukats sparar du både tid och pengar.

2/2

Foto: Getty Images

Varför har ingen berättat detta förut?

5 totalt oväntade saker att frysa in.

Så smart – läs nedan vilka och varför! 

1. Bananer

Foto: Getty Images

Perfekt när bananerna börjar bli bruna, vilket många inte gillar, och/eller man vet man inte kommer hinna äta upp dem innan de är gamla. Skär i mindre bitar och frys in i platspåse. Ta sedan fram och använd till smoothies, bananpannkakor, glass, bröd eller annat. 

2. Grädde och mjölk

Foto: Getty Images

Samma här, om man inte kommer hinna använda det innan sista datumet går ut, eller redan har gått ut, frys in. Det håller nämligen i frysen i hela tre månader. Häll det i en lufttät behållare och glöm ej att datummärka. Dock måste det finnas utrymme i behållaren för mjölken att expandera i frysen. Framför allt är detta bra till bakning och matlagning, ska du dricka den får du vara beredd på att den kan den skära sig. 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du alltid ha en skruvmejsel på toaletten 

3. Finare kläder

Foto: Getty Images

Ett mycket tacksamt trick som inte många känner till. Har man lite finare tröjor, gjorda av känsligare material, till exempel angora eller ull, ska de behandlas med ska stor försiktighet och inte tvättas ofta. Vill du att de ska hålla längre kan du låta dem tillbringa natten i en fryspåse i frysen. Det hjälper materialet att hålla längre, får tröjan att fälla mindre och bidrar att den blir fri från lukt och bakterier. Har du dessutom en kliande tröja kan den bli mjukare efter att ha övernattat i frysen.

4. Chips

Foto: Getty Images

Har du mycket överblivna chips från festen kan du bevara deras krispighet genom att frysa in dem. När chipsen tillverkas kokas nämligen det mesta av fukten bort och det är väldigt liten risk att de ska bli fuktiga. Det allra bästa är att du kan äta dem direkt från frysen utan att tina dem först. 

LÄS OCKSÅ: Odla den goda och exklusiva ramslöken själv

5. Nötter

Foto: Getty Images

Nötter innehåller en massa fett som kan härskna, men i kyla, mörker och tättslutande förpackning håller nötterna längre. Därför ska man helst förvara skalade nötter i kylen , om de inte ska ätas närmaste tiden. Men man kan också frysa in nötter, det förlänger hållbarheten, och oljorna i nätterna härsknar inte. Mögliga nötter ska inte ätas, eftersom de kan innehålla mögelgifter.

Se filmen högst upp för att se hur det går till och få inspiration.

Ps! Tänk på att återvinna eller återanvända alla plastpåsar. De är lätta att diska ur och sedan hänga på tork.