Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Så får du bättre sexliv – med hjälp av städning

På 50-talet infördes ”Frufridagen”, en dag för att kvinnor skulle få slippa hushållsarbetet för en dag. Tack och lov har vi kommit långt i dag, men kvinnor utför fortfarande större delen av jobbet hemma.

Och städningen är också den största orsaken till bråk i många hem. Men hur gör man för att slippa det?

Här är psykolog Maria Farms sex bästa tips för att slippa bråka om städningen!

Psykologen Maria Farm.

Foto: Cornelia Nordström

1 av 7

1. ”Jämställda par har bättre sexliv”

I dag har vi som sagt kommit längre vad gäller jämställdheten än hur det var i hemmen på 50-talet. Men fortfarande visar siffror att det är kvinnan som tar det största ansvaret. Kvinnorna lägger mest tid på matlagning och städning medan männen lägger den på underhållsarbete och resor i samband med hemarbete.

– Städning är det vanligaste trätoämnet hemma hos folk i dag, säger Maria Farm, psykolog. Både hur ofta och på vilket sätt det ska göras. Kvinnor tar fortfarande det största ansvaret.

”Jämställda par har bättre sexliv”

– Viktigt att veta är att forskning visar att jämställda par har bättre sexliv. Skulle män tänka på det har de mycket att vinna. Ta egna initiativ, håll efter och låt inte partnern tjata om städning. Många kvinnor går inte i gång om mannen bara lämnar disken och i stället lägger sig i soffan ”för att ta hand om disken senare". Man måste vara lyhörd och bemöta varandra med respekt.

Klicka vidare för att läsa Maria Farms bästa tips för att undvika bråk om städningen.

LÄS MER: 
Kvinnor är snuskigare än män i sängen – men inte som du tror
LÄS MER:
Därför ska du dammsuga med en toarulle

1 av 7