Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Husmorstips

Publicerad 3 jan 2017 12:13

Så enkelt räddar du ditt dåliga vin

Katastrof! Du korkar upp vinet och upptäcker det luktar svavel.

Katastrof! Du korkar upp vinet och upptäcker det luktar svavel.

1/6

Foto: GETTY IMAGES

Men det finns en enkel lösning.

Men det finns en enkel lösning.

2/6

Foto: Fotolia

Följer du vårat trick så räddar du det svavelstinkande vinet till ett välsmakande vin igen.

Följer du vårat trick så räddar du det svavelstinkande vinet till ett välsmakande vin igen.

3/6

Foto: Fotolia

Häll upp det dåliga vinet i ett glas och lägger därefter i myntet i glaset och rör om med en tesked. Ta upp myntet och sedan kan du dricka och njuta!

Häll upp det dåliga vinet i ett glas och lägger därefter i myntet i glaset och rör om med en tesked. Ta upp myntet och sedan kan du dricka och njuta!

4/6

Foto: Fotolia

En gammal 50-öring innehåller 97 procent koppar. Och koppar reagerar med tioler (svavelföreningar) och bildar helt ofarliga, doft- och smaklösa kopparsulfatkristaller.

En gammal 50-öring innehåller 97 procent koppar. Och koppar reagerar med tioler (svavelföreningar) och bildar helt ofarliga, doft- och smaklösa kopparsulfatkristaller.

5/6

Foto: Fotolia

6/6

Foto: GETTY IMAGES

Visste du att 5 procent av alla viner är dåliga och odrickbara?

Råkar du ut för ett sådant, släng inte – det går att rädda!

Vårt knep är både gratis, enkelt och magiskt. Ett riktigt supertrick!

Tänk dig att du ska ha en bjudning, korkar upp (den dyra) vinflaskan och upptäcker att det är dåligt och inte går att dricka!? Förmodligen är det också helg eller kväll och systembolaget är stängt. Lugn, det behöver inte vara en katastrof.

5 procent av alla vinflaskor dåliga

Upp till fem procent av alla vinflaskor blir dåliga på olika sätt, det går inte att komma ifrån. För mycket syre, för lite syre, mögel och bakterier är sådant som kan förvandla ditt favoritvin till något odrickbart. Det är då det luktar bränt gummi, ruttna ägg eller brända tändstickor.

 

LÄS OCKSÅ: Hemliga tricken som håller tjuvarna borta

Så räddar du vinet

Men det finns ett superenkelt knep som inte så många känner till. Det kostar inget och går dessutom fort. Kan du det så räddar du det svavelstinkande vinet till ett välsmakande vin direkt. 

Det enda som behövs är en tiokrona, eller en silversked, fast det allra bästa är om du har en gammal 50-öring i dina gömmor. Innan du använder det, kom då ihåg att tvätta myntet grundligt, då mynt är extremt smutsiga.

 

LÄS OCKSÅ: Ullared: därför är våra priser hemliga 

Förändringen är magisk

När det är gjort häller du upp det dåliga vinet i ett glas och lägger sedan i myntet i glaset för att därefter röra om med en tesked. Ta upp myntet och sedan kan du dricka och njuta! Förändringen är magisk. Såväl stanken som den dåliga smaken av svavel är som borttrollad. 

Koppar reagerar med tioler

Hur kommer då detta sig? Tiokronan är tillverkad av 83 procent koppar och en gammal 50-öring innehåller 97 procent koppar. Och koppar reagerar med tioler (svavelföreningar) och bildar helt ofarliga, doft- och smaklösa kopparsulfatkristaller. 

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

LÄS OCKSÅ:

10 saker du inte visste att du kunde ha diskmedel till 

Därför ska du aldrig kasta silica-påsarna! 

Alla vill ha julstrumpan som serverar vin 

 

Källa: Illvet.se