Putsa fönster – här är alla tips du behöver

Billigt, effektivt och miljövänligt

Börjar det bli dags att putsa fönster? Här ger vi dig alla tips du behöver för att få skinande rena fönster igen.

Och – ett supertips på hur du gör din fönsterputs utan kemikalier. Bättre resultat, miljövänligt, enkelt och tokbilligt!

Andra har också läst

Tvätta fönster. Hatar du precis som vi att putsa fönster? Men, det är ju ett nödvändigt ont, för vem vill se de där gråa fönstrena när solen ligger på?

Vi hjälper dig att fånga in ljuset med alla knep du behöver när du ska tvätta fönster. 

Dessutom bjuder vi på ett supertips på fönsterputsmedel som du gör alldeles själv. Det är inte bara miljövänligt och billigt, det är dessutom enkelt och ger dessutom bättre resultat. Med den här pustmixen slipper du ränder, fläckar och kladd!

LÄS MER: Putsa silver – en guide för alla latmaskar

Tvätta fönster – så gör du:

1. Du behöver: Hink eller sprayflaska, vatten, fönsterputs/diskmedel, svamp eller svampduk, fönsterskrapa och tidningspapper.

2. Spraya eller gnid blandningen över hela fönstret med en svamp eller en svampduk.

3. Om du använder fönsterskrapa – var noga med att torka ren skrapan efter varje drag, annars kan smutsen stanna kvar och fönstren blir randiga.

4. Torka efter med tidningspapper. Då försvinner eventuella ränder och tidningspapper är bättre och billigare än hushållspapper.

LÄS MER: Ernst Kirchsteigers enkla knep hur du får vårfint hemma

Foto: Getty Images

Så gör du egen fönsterputs:

1. Blanda 1 matsked diskmedel och 0,5 deciliter ättika samt. För riktigt smutsiga fönster kan du tillsätta 2 matskedar majsstärkelse.

2. Grunda med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten.

3. Häll mixen i en hink med 1 liter varmt vatten.

4. Tvätta fönstren och torka sedan torrt med två luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den festa smutsen.

LÄS MER: Stort test av batteridrivna fönsterskrapor – här är den bästa

LÄS MER: Därför ska du göra som proffsen – putsa med diskmedel

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande