Lägg ägg! Så här snabbt har du aldrig skalat förr
Det här med att skala ägg kan vara en krånglig historia.
Ibland vill inte skalen lossna alls och sen går äggen sönder.
Med detta enkla trick skalar äggen nästan sig själva – och de blir perfekta!
Hur ofta har man inte kokat ägg och sen vill inte skalen lossna när man ska skala?! Det sitter som klister och man får ta loss små smulor i taget – ofta följer också delar av ägget med och kvar blir bara bitar av ett trasigt ägg.
Men även om det inte skulle vara så kan det vara skönt att slippa skala själv. Med detta enkla trick slipper du skalandet helt. Allt du behöver är ett glas eller en burk/flaska och lite vatten.
Tänk dock på att alltid hälla kallt vatten i kastrullen över äggen när de kokat klart – det underlättar all skalning.
LÄS MER: Därför ska du alltid sätta häftstift i äggen
Så här gör du för att få perfekt skalade ägg av sig självt:
1. Ta fram en burk eller ett glas med vatten
Har du bara ett ägg räcker ett dricksglas. Är det flera ägg du vill skala samtidigt så måste du ha en burk eller flaska som rymmer flera. Stoppa i ägget/äggen och fyll glaset eller behållaren med vatten.
2. Skaka äggen fram och tillbaka
Nu ska du skaka. Sätt på locket eller håll för handen och skaka fram och tillbaka. Du kommer att se hur skalen börjar krackelera och lossna.
3. Skalen lossnar av sig själv
När du skakat klart kan du ta ut ägget/äggen. Ibland lossnar skalet helt och hållet ibland sitter bitar kvar, men det spelar ingen roll för nu kan du enkelt bara dra av skalet – lossnar lätt som en plätt! Skölj sedan det skalade ägget under kallt vatten. Klart!
LÄS MER: Färga ägg med vackra mönster till påsk – helt naturligt
LÄS MER: Superknepet får din snuskiga termos att bli som ny