1 av 3: Spara dina tomma toarullar i stället för att lägga dem i pappersåtervinningen. De passar perfekt för att få till snygga veck på dina gardiner. Foto: iStockphoto
2 av 3: Rullarna kommer se till att alla öglorna hänger symmetriskt. Läs här nere hur du gör. Skitbra! Foto: iStockphoto
3 av 3

Knepet som gör att dina gardiner alltid hänger snyggt

Hänga toarullar i gardinerna? Ja, det låter ju helt uppåt väggarna. Men innan du spolar tipset kan det vara värt att testa. Med det här knepet får du nämligen gardinerna att alltid hänga snyggt.

Att hänga upp gardiner snyggt är inte det enklaste. Förutom att de ska strykas ordentligt ska de fållas i rätt längd och veckas jämnt och fint för ett snyggt fall. Med veckband och fingerkrokar är det lätt att få till både jämna och olika typer av veck. 

Men med öljettgardiner är det inte alltid så lätt att skapa snygga och jämna, böljande veck. Men hjälpen kan finnas närmare än du tror.

Nästa gång papperet på toalettrullen tar slut är du ett steg närmare lösningen. Spara rullen i stället för att lägga den i pappersåtervinningen. 

Häng upp toarullar i gardinstången

När du har tillräckligt många rullar är det dags att trä dem på gardinstången. Men var inte orolig – de kommer inte att synas.

Börja med att trä i första gardinöglan, därefter en tomrulle, gardinögla, tomrulle, gardinögla, tomrulle och så vidare. 

Rullarna kommer se till att alla öglorna hänger symmetriskt. Skitbra!

Med hjälp av toarullar kan du få gardinerna att hänga så här jämnt och fint hela tiden. Foto: Lina Adamsson
Du trär helt enkelt bara toarullar mellan öglorna. Foto: Lina Adamsson

LÄS MER: 13 snyggaste gardinerna just nu + 3 gardintrender 

Favorit ur arkivet: 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!