Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Husmorstips: 9 smarta saker du kan använda öl till

Öl kan använads till mycket mer än bara dricka – och du bör ha som vana att alltid spara på gamla slattar.

Polera trämöbler, rengöra smycken eller liva upp håret?

Här är nio oväntade användningsområden för öl.

Foto: GETTY IMAGES

1. Rengör dina smycken 

Blötlägg dina guldsmycken i en skål med öl och låt dem ligga i en stund. Skölj sedan av dem med vatten och torka torrt. Den naturliga surheten i ölen rengör smyckena och hjälper till att skapa glans i metallen. 

 

 

Foto: Lumina Images - stock.adobe.com

2. Skapa din egen ansiktsmask 

Blanda ihop 1 tesked öl, 1 tesked yoghurt, 1 tesked olivolja, 1 äggvita och 1 tesked mandelextrakt. Applicera sen smeten i ditt ansiktet och låt verka i 15 minuter. Humlen i ölen verkar sammandragande och jästen hjälper till att hålla ett balanserat ph-värde i huden. 

LÄS OCKSÅ: Husmorstipsen du trott på – därför funkar de inte

 

Foto: GETTY IMAGES

3. Tillverka gödningsmedel

Det här är tipset är perfekt för den som har gröna fingrar – och gillar öl. Samla ihop dina slattar i en kanna och häll vätskan över gräsmattan. Öl fungerar som ett naturligt gödningsmedel då kolhydraterna ger näring till mikroberna i jorden, som i sin tur ger näring åt gräset.

 

 

Foto: GETTY IMAGES

4. Häll i fotbadet

Bada fötterna i öl? Ja, varför inte! Häll en halv burk öl i ditt fotbad och låt fossingarna ligga i cirka 15-20 minuter. Jästen i ölen verkar mjukgörande för fotsulorna och alkoholen har en antiseptisk inverkan. Smörjer du dessutom in dina fötter efter badet garanterar vi en silkeslen känsla. 

 

 

Foto: GETTY IMAGES

5. Polera dina trämöbler 

Häll lite öl på en fuktig trasa och använd för att polera dina trämöbler. Det finns ingen vetenskaplig förklaring till varför det funkar – men ölen ger trä en fin glans.

LÄS OCKSÅ: 11 bästa städknepen för ditt hem

 

Foto: GETTY IMAGES

6. Liva upp håret

Skippa i balsam och doppa istället dina hårtoppar i öl. Häll resten av ölen över håret och massera in i hårbotten. Låt verka i ett par minuter och skölj sedan ur. Malten och humlen i ölen är laddade med protein som ger håret ett frodigt lyft.

Foto: GETTY IMAGES

7. Gör en snigelfälla

Sniglar gillar jästsmaken av öl. Bygg en fälla genom att fylla en tallrik, eller någon annan behållare med låga kanter, med öl. Det viktiga är att sniglarna kan klättra ner i behållaren. Placera sedan ut din falla på strategiska platser i trädgården. 

 

 

Foto: GETTY IMAGES

8. Lossa rostiga bultar

Irriterande bultar som har fastnat kan faktiskt lossas med lite öl. Häll ett par droppar vätska på bulten och testa att lossa efter ett par sekunder. Det funkar inte varje gång, men karboniseringen kan hjälpa till att låsa upp rosten, vilket gör bultarna enklare att dra loss.

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade saker att köra i diskmaskinen

 

Foto: GETTY IMAGES

9. Bli av med irriterande getingar 

Även getingar gillar öl. Placera ut halvfulla flaskor med öl i trädgården, det fungerar som naturliga fällor. Flygfäna kryper ner i flaskan – men kan därefter inte ta sig upp.