1 AV 2
Finns det något mer irriterande när mobilens batteri håller på att ladda ut – och du verkligen behöver ha den laddad? Det går oftast alldeles för långsamt. Men det finns knep du kan ta till för en snabbare laddning.
Foto: Getty Images
2 AV 2
Sätt mobilen i strömsparläge och den kommer ladda så mycket snabbare.
Foto: Getty Images

Hemliga tricken som får din mobil att ladda snabbare

Hur ofta laddar inte mobilen ur sig alldeles för snabbt?!

Som att batteriet bara blir sämre för varje ny version.

Här är hemliga knepen som hjälper dig att ladda din Iphone supersnabbt!

Visst är det alltid någon som klagar på batteriet till sin Iphone? Både att den laddar ur alldeles för snabbt, samt att det tar hur lång tid som helst att ladda upp den på nytt. Därför går också många av oss i dag omkring med en extra laddare eller extrabatteri i väskan. 

Visst, det är ett i-landsproblem men nog så irriterande när det händer, eftersom vi i dag är så beroende av våra telefoner. Tack och lov finns det flera saker du kan göra för att få den fulladdad så fort som möjligt och sedan kan slappna av. Här är 5 supertips!

 

LÄS OCKSÅ: 5 skäl att inte använda mobilen som väckarklocka

1. Rätt sorts laddare

Foto: Fotolia

Det är viktigt att ladda rätt. Visste du att laddning via en usb-port (2,5 watt) tar mycket längre tid än att göra det direkt i ett eluttag (5 watt)?

Likaså är det bäst att hålla sig till originalladdare, både av säkerhetsrisk men också för att de faktiskt är mer effektiva.

En Ipad-laddare kommer också att snabba på uppladdningen men kan riskera att förstöra batteriet på lång sikt, om du gör det för ofta. Alltså: ladda telefonen i ett eluttag och gör det med en originalladdare.

2. Ladda på ett rumstempererat ställe

Foto: Shutterstock

En telefons batteri funkar allra bäst i rumstemperatur. När en telefon blir överhettad eller nedkyld tappar batteriet sin kapacitet. Se till att hålla den undan solen eller ta bort skalet/fodralet när du laddar. 

 

LÄS OCKSÅ: Mer utrymme i mobilen på några sekunder – magiska tricket! 

3. Flygplansläge eller mindre ljusstyrka

När man sätter mobilen på flygplansläge stängs energiförbrukande funktioner som wifi av. Och genom att använda lägre ljusstyrka, slå på strömsparläget eller slå av alla bakgrundsuppdateringar som äter energi kommer du också att spara massor av energi.

4. Stäng av push-notiser

Push-notiser äter upp en massa energi under tiden du laddar. Stäng av dem under inställningar och notiser. Det kommer att speeda upp hastigheten av laddningen.

5. Stäng av telefonen

Att stänga av telefonen helt är det allra snabbaste sättet att ladda den. Klarar du av det kan du räkna med en telefon som blir fulladdad betydligt snabbare – en avstäng mobil förbrukar nämligen ingen energi alls.

 

Källa: Metro 

 

LÄS OCKSÅ: 

Därför ska du inte ta med mobilen på toaletten 

Så får du mer utrymme i din iphone – 9 trick 

Visste du att dina iphone-lurar kan göra detta?