1 av 2: Nu kan ingrodda våffeljärn vara ett minne blott. Själv får du mer tid över till att njuta av dina nygräddade våfflor! Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
2 av 2: Efter att ha gräddat klart de vanliga våfflorna slänger du bara ihop en "diskvåffla" som gör jobbet åt dig. Foto: Istock

Gör rent våffeljärnet med en diskvåffla

Rengöra våffeljärn är kanske inte något som man brukar jubla av att göra. De flesta skulle nog säga att det är svårt – och jobbigt.

Därför ska vi avslöja tricket som är ren magi.

Gör en diskvåffla som sköter hela jobbet åt dig!

Våfflor är väldigt gott, tycker de allra flesta. Vuxna som barn gläds åt den enkla rätten som kan fungera som både huvudrätt och efterrätt.

Mindre roligt är när våffeljärnet ska göras rent. Ingen gör det frivilligt och bara tanken på det känns rentav svår – och jobbig.

Rengöra våffeljärn – gör en diskvåffla

Därför kommer vi med det bästa husmorsknepet. Det är så bra att man nästan inte tror det är sant. Men det är det!

Du rengör helt enkelt järnet genom att göra en så kallad ”diskvåffla”. Diskvåfflan drar själv ut smuts och smak, och ska inte ätas upp.

En diskvåffla är våfflan som rengör ditt våffeljärn – hur smidigt som helst. Foto: Istock

Så gör du en diskvåffla

1. Blanda 1/2 dl vatten, 2 matskedar salt och 1 deciliter vetemjöl.
2. Grädda smeten precis som en vanlig våffla. Om ditt järn är väldigt smutsigt kan du behöva upprepa proceduren.
3. Torka av med en fuktig trasa efteråt. Klart! 

LÄS MER: Varför firar vi egentligen våffeldagen? Det här visste du inte

LÄS MER: Superknepet får din snuskiga termos att bli som ny

Se även: 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!