Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Husmorstips

Publicerad 19 mar 2015 09:29

Så rengör du din gjutjärnspanna som ny

Smutsig gjutjärnspanna som känns omöjlig att få ren.

Det känns säkert igen.

Men det finns ett knep som gör att stekpannan känns som ny igen.

Hur gör du ren din gjutjärnspanna?

Tack för din röst!

Hur gör du ren din gjutjärnspanna?

Du har säkert stekt mat i gjutjärnspannan och känt att pannan blivit hopplöst smutsig. Intorkade matrester, torr panna – och du vet inte hur du ska få den ren. Diskmedel ska du inte använda i en gjutjärnspanna. Ett vanligt råd är att diska gjutjärn i varmt vatten utan diskmedel.

Men ibland behövs det lite mer.

Det finns ett superenkelt sätt för att få din stekpanna lika fräsch som att den vore ny.

 

LÄS OCKSÅ: 6 oväntade saker du vill göra med ketchup

Gör så här:

1. Skölj stekpannan när den fortfarande är varm. Det kommer fräsa en del, men genom att skölja pannan direkt efter matlagning gör att den blir betydligt lättare att få ren.

2. Strö flingsalt i stekpannan och skrubba med den gula sidan på en kökssvamp

3. Skölj ur med vatten.

4. Låt stekpannan torka på plattan för att undvika att den rostar.

5. Avsluta med att smörja stekpannan med olja med hjälp av ett hushållspapper.

Färdigt!

 

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade saker att köra i diskmaskinen