1 av 2: Bad och sol sliter på badkläderna. De bleks och tappar formen – men det går att undvika. Foto: Colourbox – Vv Voennyy
2 av 2: Ska du hänga upp badkläderna på tork ska du absolut inte göra det i solen. Då bleks dem. Häng dem hellre i ett halvmörkt rum. Foto: Shutterstock

Förläng livslängden på dina badkläder med 6 enkla knep

Badkläder kan lätt blekas och tappa formen.

Men det går att förlänga deras livslängd.

Ta efter våra husmorstips så slipper du köpa nya så ofta!

Sommar, med sol, salt, klor och sand sliter på våra badkläder. De bleks, tappar formen och slits mer än de skulle behöva göra. Det gäller att ta hand om dem på bästa sätt.

Följ våra råd så behöver du inte köpa nya så ofta.

 

LÄS OCKSÅ: Dina badhanddukar är proppfulla av bakterier – så här rengör du dem ordentligt

 

1. Efter varje bad är det viktigt att skölja upp dem i vanligt vatten, oavsett om du badat i klor, salt- eller sötvatten. Ett enkelt sätt är att göra det samtidigt som du duschar.

2. Du ska absolut inte tvätta dem i tvättmaskinen efter varje gång. Egentligen behöver du aldrig göra det. Kallt vatten och mild tvål räcker. Hett vatten kan krympa ömtåliga tyger.

3. När de sedan ska hängas på tork gör vi det gärna i solen. Fel! Häng upp dem i ett halvmörkt rum för att undvika blekning.

4. Använd aldrig centrifugen eller torktumlaren. Lufttorka alltid!

5. Undvik, i den mån det är möjligt, att få olja eller lotion på dina badkläder. Får du det av misstag, tvätta med milt schampo.

6. Lägg aldrig undan baddräkten med minsta lilla fukt.

 

Källa: Helpling.se, Baomee.info

 

LÄS OCKSÅ: Så får du dina badlakan att hålla länge

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!