Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Att få julstjärnan att hänga rakt behöver inte vara så krångligt. Foto: Shutterstock

Få adventsstjärnan att hänga rakt – enkla knepen

Är du också trött på evighetsaktiviteten att försöka få julstjärnan att hänga rakt utan att den vrider sig åt något håll? Lugn, här är knepen som kommer göra julpyntandet enklare, och betydligt mer harmoniskt.

Julen närmar sig med stormsteg, och det är äntligen dags att gå loss i kartongerna med nedpackade julsaker. Lika mysigt varje år... och när det kommer till att hänga upp stjärnor i fönstren: lika frustrerande! Vi har alla tampats med julstjärnor som trilskas och som verkar leva ett eget liv där de absolut inte vill hänga rakt. Men visst finns det knep – smarta och enkla sådana – som förenklar livet kring första advent rejält. Så hur får man egentligen adventsstjärnan att sluta vrida sig? Här är några tips du garanterat kommer att ha nytta av.

Så får du adventsstjärnan att hänga rakt

Kolla sladden

Börja med att se till att sladden är rak och inte vriden. Håll den uppifrån och ”häng ut den” med lampans tyngd nedåt, och räta ut eventuella knöligheter. 

Häng på en krok

Testa att häng sladden på en krok mitt i fönstret i stället för på till exempel en spik. På så sätt kan du lätt vrida på kroken i stället för (den oftast roterande) sladden och justera stjärnans läge.

Att få julstjärnan att hänga är enklare än du tror! Foto: Shutterstock

Använd fiskelina

Ett säkrare knep för att få stjärnan att hänga kvar är att göra små hål i två av stjärnans spetsar, trä fiskelina igenom och fästa på varsinn sida om fönstret. Osynligt och stabilt – stjärnan kommer garanterat hänga kvar som du vill!

Investera i en kabelvridare

Kanske i toppen av listan på saker du inte visste att du behövde! Den här smarta lilla prylen kommer garanterat att förändra ditt julpyntande för alltid – en liten plastbit du klämmer fast kring sladden så den är still, och därmed även julstjärnan. Finns att köpa hos de flesta återförsäljare som säljer adventsstjärnor.

Köp en stående stjärna

Nödlösningarnas nummer ett. Skippa den hängande stjärnan helt och investera i en vacker stjärna som står i stället – här finns tips på adventsstjärnor, bland annat några på fot

Investera i en snygg elljusstake

Om du tröttnat på stjärntemat fullkomligt: varför inte införskaffa en snygg elljusstake? Och tänk gärna nytt! En adventsljusstake måste inte nödvändigtvis stå i fönstret, utan blir minst lika fin på till exempel en skänk. Här är årets favoriter.

 

Se även: