1 AV 2
Städhandskar är en snabb hjälp när husdjuren hårat ner!
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Djurägare? Då ska du alltid ha en gummihandske under soffkudden

En gummihandske nära till hands under soffkudden är den ultimata genvägen för ett rent hem, i alla fall för dig som har hårande djur som gillar att hänga i soffan!

Katter och hundar är underbara, och ligger gärna i den mjuka tygsoffan, precis som vi. Men det går inte att sticka under stol med att de hårar ner. Nåt som däremot går att sticka under stolen – eller i alla fall kudden – är lösningen.

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle 

I bland är det enkla det bästa. Och när det kommer till att få bort de älskade husdjurens hår från soffan och fåtöljen stämmer det riktigt bra. Det behövs inga komplicerade städredskap, specifika dammsugarmunstycken eller specialgjord sprej – utan bara en helt vanlig städhandske, det tipsar Apartmenttherapy.

Foto: Shutterstock

 

LÄS MER: 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

Två olika metoder för att få väck katt- eller hundhåret

Det finns två smarta sätt att städa med handsken. Så här funkar de: 

Metod 1: Använd handsken statiska egenskaper. Sätt på dig handskarna och gnugga händerna över tyget så får du snabbt ihop håret. Friktionen mellan handsken och tyget skapar en statisk energi som gör att håret stannar på handsken. 

Metod 2: Här krävs även lite vatten. Fukta gummihandsken och för handen över ytan du vill få hårfri. Den våta handsken lyfter pälsen från klädseln, som fastnar på handsken. 

Smart och enkelt! 

LÄS MER: Nina och Patrik räddade den magra Gekås-katten

LÄS MER: Din disktrasa är en miljöhjälte – släng den inte i soporna