1 av 7: Vanlig aluminiumfolie har fler användningsområden än man kan tro. Foto: Thinkstock
2 av 7: Borsta gallret till grillen. Foto: YouTube
3 av 7: Smart strykhjälp. Foto: Youtube
4 av 7: Folien håller batterierna på plats. Foto: Youtube
5 av 7: Enkel och billig flytthjälp. Foto: Youtube
6 av 7: Vet du inte var du ska göra av stekfettet? Samla det i ett foliepaket. Foto: Youtube
7 av 7: Forma en tratt till tanken. Foto: Youtube

Det visste du inte att du kan göra med folie

Aluminiumfolie kan vara användbart till fler saker än vad man tror. Här är sex smarta tips på hur du kan använda aluminiumfolie i hemmet.

1. Borsta grillen

Hittar du inte stålborsten när du ska göra rent din grill? Gör en hård boll av aluminiumfolie och borsta gallret med den – fungerar precis lika bra.

2. Stryka kläder

Vill du spara tid när du ska stryka dina kläder? Bred ut aluminiumfolie under skyddet på strykbrädan. Folien reflekterar värmen och vips har du strukit båda sidorna på en gång.

3. Hålla batteriet på plats

Hittar du inte rätt storlek på batteriet? Det är lätt ordnat med en liten aluminiumfolieboll som håller det mindre batteriet på plats.

4. Flytta möbler

Tunga möbler är svåra att flytta på egen hand. Står soffan på en matta är det bara att klä in benet i aluminiumfolie, så glider den lätt på mattan.

5. Fettbehållare

Alla älskar bacon, men det är svårt att veta vad man ska göra med fettet när man har stekt godsakerna. Gör en liten skål av aluminiumfolie och häll fettet i den. Vänta tills det har stelnat och släng hela paketet i soptunnan.

6. Tratt till tanken

Ska du exempelvis tanka och har tappat bort din tratt? Ingen fara, det går på nolltid att göra en ny av aluminiumfolie – och den fungerar precis lika bra.

 

Källa: Householdhacker

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!