Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Presenteras av Bosch

Det här trodde du inte att du kunde använda din mikro till

Visste du att din mikrovågsugn är en riktigt supermaskin?

Visste du att din mikrovågsugn är en riktigt supermaskin?

1/2

Foto: Getty Images

Tycker du också att det är knepigt att rengöra mikrovågsugnen? Aldrig mer! Lite citron och problemet är löst. Se utförligare beskrivning längre ner i texten.

Tycker du också att det är knepigt att rengöra mikrovågsugnen? Aldrig mer! Lite citron och problemet är löst. Se utförligare beskrivning längre ner i texten.

2/2

Foto: Getty Images

En mikrovågsugn kan användas till långt mycket mer än att bara värma upp mat.

Vad sägs om att ge dina växter ett lyft, rengöra disksvampar eller skala vitlök?

Titta, läs – och lär!

Hur härligt är det inte med enkla tips som förenklar vardagen? Visste du till exempel att din mikrovågsugn är en riktigt supermaskin som kan underlätta allt från stressad matlagning till bekämpning av bakterier. 

Läs tipsen nedan och spana in filmen ovan för inspiration till vad du kan använda din mikro till. 

Foto: Getty Images

1. Sterilisera din blomjord

Innan du planterar din växter i kruka kan det vara bra att sterilisera din blomjord. Det tar bort mögel, svamp och sjukdomar i jorden som annars kan skada växterna. 

Börja med att fukta jorden med lite vatten och placera ett halvöppet lock ovanpå din skål/låda. Ställ in i mikron och låt gå cirka fyra minuter/liter jord. Kom ihåg att låta jorden svalna innan du planterar. 

2. Skala vitlök enkelt

Tycker du att det är knepigt att skala vitlöksklyftor är det här mikro-knepet perfekt. Du placera dina vitlöksklyftor i mikron i cirka 10 sekunder – och när du tar ut dem kommer de vara mycket enklare att skala. Mikron gör nämligen så att skalet släpper från klyftan.

3. Bättre citroner

Visst kan det vara svårt att pressa ut juice ur citroner – men aldrig mer! Stoppa in dina citroner i mikron i cirka 15 sekunder. Det gör det lättare för citronerna att släppa ifrån sig sina sura droppar.

Foto: Getty Images

4. Desinficera disksvampar

Genom att värma din disksvamp i mikron dödar du 99,9 procent av alla bakterier som finns i hemmet, bland dem E. coli-bakterier och salmonella. Kör den fuktiga svampen i mikron i cirka en minut.

5. Rosta nötter

Lägg dina nötter i en skål tillsammans med lite olja. Mikra sen i intervaller om en minut och rör om emellan. Nötterna bör vara färdigrostade efter cirka fem minuter men det kan variera lite beroende på vilka nötter det rör sig om.

6. Rengör din mikro – med hjälp av mikron

Tillhör du dem som skurar mikrovågsugnen i vad som verkar en oändlighet för att få den ren? Sluta genast med det! Det enda du behöver göra är att ställa in en skål halvfylld med hett vatten och några skivor citron. Vrid på högsta effekt i fem minuter. All skit kommer att lossna! Bara att torka rent och torrt med en handduk eller papper efteråt.

LÄS OCKSÅ: 9 saker du aldrig ska köra i mikron