Därför ska du tvätta fönster med diskmedel

Brukar du använda fönsterputs till att tvätta dina fönster? Sluta med det, ta diskmedel i stället. Det kommer fungera mycket bättre!

Foto: Getty Images

1 av 2: Brukar du använda fönsterputs till att tvätta dina fönster? Sluta med det, ta diskmedel i stället. Det kommer fungera mycket bättre!

Fönsterputs gör fönstren flammiga och putsandet tar längre tid.

Foto: Shutterstock

2 av 2: Fönsterputs gör fönstren flammiga och putsandet tar längre tid.

Glöm fönsterputs.

Det bästa medlet för att tvätta fönster är diskmedel.

– Tänk på hur fina och klara glas blir av diskmedel när du diskar, säger Kent A Sirviö, fönsterputsare.

Andra har också läst

Den som ska putsa fönster har troligen en flaska fönsterputs hemma, avsett för ändamålet. Men faktum är att fönsterputs kan göra dina fönster flammiga och lämnar en hinna, och det gör ofta att putsandet tar längre tid eftersom du måste torka av hela rutan med trasa.

Använd diskmedel i stället! Då behöver du inte torka med trasa överhuvudtaget. Du behöver varken dyra medel eller några mirakeltrasor. Vissa menar att diskmedel kan orsaka ränder, men Kent A Sirviö som jobbar med fönsterputsning menar att det är precis tvärtom – och att alla professionella putsar med diskmedel.

– Jag har inte träffat på någon som kör med annat, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Alla tips du behöver när du ska putsa fönster 

Foto: Getty Images

Billigare med diskmedel på fönstren

Fördelarna med diskmedel är många, enligt Kent A Sirviö. Det blir billigare att använda lite diskmedel som räcker till en hel ville, i stället för att spruta ut massor av fönsterputs. Dessutom gör diskmedel att det mindre risk för ränder och diskmedlet gör att det blir mindre friktion, vilket i sin tur gör det lättare att använda gummiskrapan.

– Det är inte bra för hälsan att andas in glasputsen som man oftast sprutar ut med en flaska, säger Kent Sirviö.

Bästa medlet för fönsterputs är enkelt: ett par droppar diskmedel i varmt vatten. Diskmedel löser fett och rekommenderas dessutom av Naturskyddsföreningen, enligt Hem & hyra.

 

LÄS OCKSÅ: 10 fantastiska husmorstips med ättika

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande