Vill du ha snygga jeans som dessutom håller längre?
1 av 3: Vill du ha snygga jeans som dessutom håller längre? Foto: Fotolia
Då ska du stoppa in dem i frysen...
2 av 3: Då ska du stoppa in dem i frysen... Foto: Fotolia
.. läs här varför och hur du ska göra.
3 av 3: .. läs här varför och hur du ska göra. Foto: Fotolia

Därför ska du stoppa dina jeans i frysen

Vill du ha snygga jeans som håller längre?

Då ska du ta till vara på detta proffs-tips.

Läs om varför du ska stoppa jeansen i frysen!

Jeans är en storfavorit hos många. Ett klassiskt plagg som ”alltid” funnits, aldrig går ur mode och håller länge. Hittar man sina favoritjeans vill man också att de ska hålla så länge som möjligt och fortsätta se fräscha ut länge. Och där finns några riktigt bra knep att tillgå. 

Foto: Fotolia

Enligt proffsen ska man inte tvätta jeansen för ofta, en del menar till och med att man inte ska tvätta dem alls. Någonsin. Förutom att de då håller längre, både ser de snyggare ut och känns skönare. Men det kan ju lätt bli lite ofräscht, därför bjuder vi på proffsens supertrick.

LÄS MER: Därför borde du alltid kissa i duschen 

Därför ska du heller aldrig vika dina jeans

Foto: Fotolia

Du lägger dem helt enkelt i frysen! Ett väldigt effektivt sätt att få dem att sluta lukta illa och bli fräscha igen. Som nytvättade. Ett annat sätt är att hänga in dem i badrummet samtidigt som man duschar, ångan kommer nämligen att ta bort både lukter samt släta ut dina jeans. Ett trick som också är bra att ta till sig om man har bråttom och inte hinner tvätta och torka dem. 

Och, tänk på att när du tar av dig jeansen, låt dem antingen ligga i en hög eller häng upp dem, vik aldrig. Då behåller de sin naturliga slitning och får inga konstiga vik-mönster.

LÄS MER: Så snuskiga är din "rena" trosor 

Foto: Fotolia

Skulle du trots allt vilja tvätta dina jeans, försök att vänta i fyra månader om de är helt nya, och vänd dem sedan ut och in så att de behåller färgen. Använd aldrig sköljmedel! När du tar ut dem, vänd rätsidan ut och häng upp dem direkt så du slipper få "vikmärken”. Absolut inte torktumlare! Det allra bästa är om du handtvättar dem och då i kallt vatten. 

LÄS MER: Sakerna du glömmer att tvätta – 7 snuskgömmor 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!