Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Finns det något härligare än att öppna fönstret under sommaren? Mindre härligt är det när allt fler småkryp letar sig in.Finns det något härligare än att öppna fönstret under sommaren? Mindre härligt är det när allt fler småkryp letar sig in.Finns det något härligare än att öppna fönstret under sommaren? Mindre härligt är det när allt fler småkryp letar sig in.
Det finns ett superknep för att slippa insekterna som vill in i ditt hem.Det finns ett superknep för att slippa insekterna som vill in i ditt hem.Det finns ett superknep för att slippa insekterna som vill in i ditt hem.
1 AV 2
Finns det något härligare än att öppna fönstret under sommaren? Mindre härligt är det när allt fler småkryp letar sig in.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Det finns ett superknep för att slippa insekterna som vill in i ditt hem.
Foto: Shutterstock

Därför ska du spreja ättika runt fönstren – superknepet

Finns det något härligare än att öppna fönstret under sommaren? Känna vindens bris, få in solstrålarna och höra fåglarnas kvitter. 

Med det kommer också annat oönskat, så som kryp och insekter.

Men med det här knepet kan du ha fönstren på vid gavel utan problem!

När värmen kommer och solen strålar är vi alla taggade på att öppna upp våra fönster. Inte bara för att få frisk luft, vi vill också ta del av allt det underbara utanför, som till exempel fågelkvitter och vårens bris.

Men i samma ögonblick som vi öppnar fönstren är det som att allt där utanför bara har väntat på att få komma in. Och då pratar vi inte om tjuvar – utan pollen, insekter och andra småkryp. De tar sig också in genom minsta lilla springa eller annat skrymsle – även om du sätter upp nät. 

Enkelt och helt giftfritt knep som håller alla insekter borta 

Har du träd och buskar utanför ditt fönster är risken ännu större att du kommer få in insekter så fort du slår upp fönstren, särskilt spindlar. Spindlar är ju inte farliga, men kan kännas otrevliga. Tack och lov finns det både ett enkelt och giftfritt sätt att slippa oönskade insekter och liknande från att komma in och bosätta sig i ditt hem – spreja ättika! 

Ättiksyran skadar nämligen krypen och det vet de om, vilket leder till att de håller sig borta. 

Det enda du behöver är ättikssprit, vatten och en sprayflaska.

Gör så här:

1. Blanda hälften vatten och hälften ättika i sprayflaskan.
2. Spraya sedan runt fönsterkarmarna, både på in- och utsidan.
3. Nu kommer du att slippa alla ”oönskade gäster” i hemmet. 

Ättika är dessutom bra till mycket annat

Har du inte ättikssprit hemma borde du genast införskaffa en flaska då det är bra till och hjälper mot så många saker, förutom att hålla spindlar och annan ohyra borta.  Ättika är fantastiskt att använda både i tvättmaskinen (som sköljmedel) och för att städa badrummet för att ta två exempel.

Och du behöver inte heller vara rädd för att det ska lukta konstigt. Så fort ättikan torkat in kommer i alla fall inte du att känna av någon lukt. 

LÄS MER: Därför ska du ha ättika i diskmaskinen

LÄS MER: Knepet för att ta bort rost – utan skadliga kemikalier

Se även: