1 av 2: Har man småbarn hemma vet man att det blir mycket disk... Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto
2 av 2: ... och det är ju inte alltid man orkar diska alla flaskor och tillbehör för hand. Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

Därför ska du lägga disken i en tvättpåse

Diskmaskinen är en underbar uppfinning och en riktig räddare i vardagen för barnfamiljer. 

Men det är otroligt irriterande när man diskar småprylar och hittar dem på botten av maskinen. 

Här är enkla knepet som håller alla småprylar på plats!

Alla som haft småbarn vet hur snabbt diskbänken fylls av nappflaskor, muggar, skålar, tallrikar och bestick. Och eftersom det är tidskrävande att diska för hand flera gånger om dagen känns det så klart enkelt att slänga in allt i diskmaskinen.

Men när du öppnar luckan efter en disk ligger ju aldrig de där små locken till nappflaskorna och andra små plastprylarna kvar där du la dem – utan har flugit runt i hela maskinen. De minsta delarna ligger kanske till och med på botten så att du mer eller mindre måste krypa in för att få tag på allt. Kanske känner du att du måste diska om alla för att de verkligen ska kännas fräscha. 

Men det finns en lösning, tipsar Apartment therapy. Använd en tvättpåse! 

Lägg disken i en tvättpåse

Det kan låta galet att tvättpåsar som är gjorda för känsliga klädesplagg som behåar kan användas till diskmaskinen. Men det fungerar.

Lägg småprylarna i en tvättpåse så flyger de inte runt i diskmaskinen. Så enkelt! Foto: Getty Images/iStockphoto

LÄS MER: Här är oväntade sakerna du kan köra i diskmaskinen 

Ta en tvättpåse och lägg i saker som brukar flyga runt i diskmaskinen, som exempelvis locken till nappflaskorna. Se till att du inte lägger för mycket i påsen, så att vattnet kan komma åt och skölja rent allt. Lägg påsen på övre hyllan i diskmaskinen. Kör i gång maskinen och njut sedan av att hitta alla saker smidigt och snabbt när maskinen diskat klart! 

Tvättpåsen håller prylarna på plats och du slipper hitta dem på botten av maskinen. Foto: Getty Images

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!