Därför ska du hänga eukalyptus i duschen

Eukalyptuskvistar har länge varit riktigt populära i hemmen. De håller länge, luktar gott och är väldigt vackra i sin enkelhet.

Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

1 av 2: Eukalyptuskvistar har länge varit riktigt populära i hemmen. De håller länge, luktar gott och är väldigt vackra i sin enkelhet.

Eukalyptusdoften kan göra det lättare att andas och är perfekt att dofta på vid förkylning.

Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

2 av 2: Eukalyptusdoften kan göra det lättare att andas och är perfekt att dofta på vid förkylning.

De är inte bara vackra och luktar gott. 

Eukalyptus kan även hjälpa mot vinterns täppta näsor och göra det lättare att andas. 

Häng en bukett i duschen och njut!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Eukalyptuskvistar har länge varit riktigt populära i hemmen. De håller länge, luktar gott och är väldigt vackra i sin enkelhet.

Ofta står kvistarna för sig själva i mindre vaser eller flaskor, eller använda som vackra detaljer i en bukett. Men eukalyptus används ofta också som ett naturläkemedel för att lindra lättare luftvägsbesvär. Därför passar de perfekt att hänga inne i duschen.

LÄS MER: 10 anledningar att skaffa fler gröna växter hemma 

https://www.instagram.com/p/BpAHggOgpnc/

LÄS MER: Eukalyptus – så sköter du om den trendiga blomman

Det är enkelt: Ta ett gäng kvistar, knyt ihop och fäst på duschstången eller ovanför duschmunstycket – nära men inte i vattenstrålen.

På så sätt frigör ångorna från det varma vattnet den rogivande eukalyptusdoften, vilket kan ha en avsvällande effekt för luftvägar i samband med förkylning och influensa. 

Dessutom kommer badrummet dofta fantastiskt.

https://www.instagram.com/p/Bbigmp6lG8y/?utm_source=ig_embed

LÄS MER: Därför ska du inte lämna rakhyveln i duschen

Husmorsknepet att använda eukalyptus för att hjälpa bihålorna på traven har använts länge, bland annat genom att droppa eukalyptusolja i varmt vatten, men det här knepet är ju både en snygg och väldoftade detalj i badrummet och vårdande för kroppen.  

Vill du fortsätta på temat är lavendel en annan välgörare, som sägs fungera lugnande och passar bra att dofta på innan sängdags.

Foto: Shutterstock

Känner du inte för att ha så mycket växter ovanför huvudet när du duschar kan du också använda essentiella oljor – droppa bara några droppar i en skål med varmt vatten och ställ i duschen för känslan av ett hemma-spa!

LÄS MER: Så kan du lindra förkylningen med salt 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande