Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kanske saknar du ett bra munstycke till din dammsugare och tycker inte heller att du kommer åt överallt där du skulle vilja?Kanske saknar du ett bra munstycke till din dammsugare och tycker inte heller att du kommer åt överallt där du skulle vilja?Kanske saknar du ett bra munstycke till din dammsugare och tycker inte heller att du kommer åt överallt där du skulle vilja?
Då ska du testa en tom toapappersrulle! Dels skyddar det mjuka materialet från att ge repor...Då ska du testa en tom toapappersrulle! Dels skyddar det mjuka materialet från att ge repor...Då ska du testa en tom toapappersrulle! Dels skyddar det mjuka materialet från att ge repor...
... och dels så kan du knyckla och forma den som du vill så att du kommer åt mellan elementet exempelvis.... och dels så kan du knyckla och forma den som du vill så att du kommer åt mellan elementet exempelvis.... och dels så kan du knyckla och forma den som du vill så att du kommer åt mellan elementet exempelvis.
Så se nu till att spara ett gäng toarullar nästa gång!Så se nu till att spara ett gäng toarullar nästa gång!Så se nu till att spara ett gäng toarullar nästa gång!
1 AV 4
Kanske saknar du ett bra munstycke till din dammsugare och tycker inte heller att du kommer åt överallt där du skulle vilja?
Foto: Adobe Stock
2 AV 4
Då ska du testa en tom toapappersrulle! Dels skyddar det mjuka materialet från att ge repor...
Foto: Veronica Lundström Kristensen
3 AV 4
... och dels så kan du knyckla och forma den som du vill så att du kommer åt mellan elementet exempelvis.
Foto: Veronica Lundström Kristensen
4 AV 4
Så se nu till att spara ett gäng toarullar nästa gång!
Foto: Istock

Därför ska du dammsuga med en toarulle

Brukar du också kasta toarullarna när de tar slut?

Gör inte det. De går att använda till en massa saker.

Ett av de fiffigaste tipsen får du här. Dammsugning!

Att dammsuga är ett nödvändigt ont, oavsett man gillar det eller inte. Men kanske saknar du ett bra munstycke till din dammsugare och tycker inte heller att du kommer åt överallt där du skulle vilja? Ibland får man helt enkelt vrida sig själv och dammsugaren lite väl mycket för att komma åt.

Då har vi bästa tipset som kommer att göra det både enklare för dig och framför allt skydda dina ytor.

Dammsug med toarullen

Det handlar om något du förmodligen brukar kasta, nämligen den tomma toapappersrullen. Dels skyddar det mjuka materialet från att ge repor och dels så kan du knyckla och forma den som du vill, så du kommer åt alla skrymslen, vinklar och vrår du aldrig annars skulle nå – inte ens med de minsta munstyckena. På det här sättet styr du sugkraften exakt dit du vill. Och tycker du att toarullen är för kort, testa en hushållsrulle. 

Du kan pressa och forma rullen så att den passar många utrymmen som annars kan vara svåra att komma åt.Du kan pressa och forma rullen så att den passar många utrymmen som annars kan vara svåra att komma åt.Du kan pressa och forma rullen så att den passar många utrymmen som annars kan vara svåra att komma åt.
Du kan pressa och forma rullen så att den passar många utrymmen som annars kan vara svåra att komma åt. Foto: Veronica Lundström Kristensen
Med en toarulle eller hushållsrulle kommer du lätt åt dammet mellan elementet.Med en toarulle eller hushållsrulle kommer du lätt åt dammet mellan elementet.Med en toarulle eller hushållsrulle kommer du lätt åt dammet mellan elementet.
Med en toarulle eller hushållsrulle kommer du lätt åt dammet mellan elementet. Foto: Veronica Lundström Kristensen

Här är några exempel:
Fönsterspår
Skjutdörrsskenor
Smala utrymmen i bilen, som till exempel mellan säte och armstöd
Lister
Trånga utrymmen kring bord

Så se nu till att spara ett gäng toarullar nästa gång!

LÄS MER: Så ofta borde du egentligen tvätta lakan och handdukar 

LÄS MER: Toarulletricket gör att dina gardiner alltid hänger snyggt

Se även: