Den som vill att det ska gå lite fortare att tumla tvätten kan testa att lägga in en torr handduk i tumlaren. Foto: Shutterstock

Torka tvätt fort – med en handduk i torktumlaren

Vill du att tvätten ska torka snabbare?

Då ska du inte missa detta enkla tips.

Allt du behöver är en extra handduk.

När tvätten ska torka tar det ofta tid. Och det bästa för miljön och plånboken är förstås att inte använda torktumlaren alls – men ibland är den praktiskt att ha. Visste du till exempel att tvätten blir mjukare och härligare om du kör den i tumlaren i 10-20 minuter innan du hänger upp den att självtorka?

Ett annat knep är när tvätten behöver torka så snabbt som möjligt. Du har massor av tvätt att torktumla, en del av tvätten behöver verkligen bli torr så snart det bara går – men du vet att det kommer att ta tid. Vill du snabba på processen finns faktiskt ett superenkelt tips.

Torka tvätt så snabbt som möjligt – så gör du

Ta en ren och torr handuk som du stoppar in i torktumlaren med övrig tvätt. Då kommer den hjälpa till att fånga upp vätska och fukt mycket snabbare, och dessutom bespara energi. 

Kom bara ihåg att ta ut den efter 15-20 minuter då även den börjar bli fuktig vid det laget. Därefter kan du stoppa i en ny handduk om du vill – och tvätten blir torr ännu snabbare.

Lycka till!

LÄS MER: Därför ska du aldrig hälla kondensvattnet från torktumlaren i avloppet

LÄS MER: Så ofta borde du egentligen tvätta dina handdukar och lakan 

LÄS MER: Så tvättar du med bikarbonat – ett riktigt mirakelmedel

Se även: