Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Luktar din toalett illa eller går bara inte att få riktigt ren?Luktar din toalett illa eller går bara inte att få riktigt ren?Luktar din toalett illa eller går bara inte att få riktigt ren?
Lösningen är löjligt enkel och finns i varje hem. Det viktigaste är en skruvmejsel – läs hur och varför!Lösningen är löjligt enkel och finns i varje hem. Det viktigaste är en skruvmejsel – läs hur och varför!Lösningen är löjligt enkel och finns i varje hem. Det viktigaste är en skruvmejsel – läs hur och varför!
1 AV 2
Luktar din toalett illa eller går bara inte att få riktigt ren?
Foto: Getty Images
2 AV 2
Lösningen är löjligt enkel och finns i varje hem. Det viktigaste är en skruvmejsel – läs hur och varför!
Foto: Getty Images

Därför ska du alltid ha en skruvmejsel på toaletten

Luktar din toalett illa eller går den bara inte att få riktigt ren?

Lösningen är löjligt enkel och finns i varje hem.

Det viktigaste är en skruvmejsel – läs hur och varför!

Att rengöra toaletten är väl inte det vi längtar efter allra mest men likväl något som måste göras. Oavsett hur ofta du gör det eller hur noggrann du än är så är det inte säkert att du lyckas få den så ren och icke stinkande som du vill. 

Då finns ett enkelt supertrick att tillgå. Se till att alltid ha en skruvmejsel bland dina toalettrengöringssaker. Den kommer snart att bli din bästa vän!

LÄS MER: Det här ska du aldrig göra på snuskiga offentliga toaletter  

För de allra flesta är den aldrig helt ren...

När man rengör toaletten med en vanlig trasa eller duk finns det fortfarande så många vinklar, vrår och hål som är svåra att komma åt vilket kan göra att toaletten fortfarande stinker och inte är fräsch. 

Inbuktningen under toalett-tanken är den svåraste och för de allra flesta är den aldrig helt ren. Ett annat område som är knepigt att rengöra är under toalettsitsens gångjärn samt hålen där. Det enda sättet att få toaletten helt ren är att få bort smutsen i just de där gömmorna, och det är faktiskt enklare än du tror. 

Foto: Getty Images

LÄS MER: Därför ska du inte ta med mobilen in på toaletten 

Det här behöver du:

Plasthandskar

Rengöringsmedel

Skruvmejsel

Trasa/handduk 

Foto: Maria K Broman

Så här gör du:

1.  Sätt på dig plast/gummihandskar om du har. Till att börja med är det enklast om du tar bort toalettlocket helt och hållet för bästa resultat. Här kommer skruvmejseln till användning första gången.

2. Nu har du full tillgång till både området under locket och hålen där skruvar och bultar satt samt avsatsen bakom den – under tanken på sitsen. 

3. Ta en tunn trasa/duk som du desinficerar och lindar runt skruvmejselns spets. 

4. Dra med skruvmejsel och duk i springan/avsatsen under toalettanken. Nu kommer du garanterat att få ren det ”gömda” området på ett enkelt sätt. 

Foto: Maria K Broman

5. Därefter är det dags för utrymmet under sitsen samt undersidan, och hålen där bultarna sitter. Använd duk och skruvmejsel i hålen. 

6. Sätt tillbaka locket för nu ska du ha blivit av med all ”omöjlig” smuts och stank för första gången. 

7. Du behöver inte göra allt detta varenda gång du rengör toaletten/badrummet. Det räcker om det gör det en gång i månaden, till och med ett par gånger om året så kommer den att hålla sig fräsch. 

LÄS MER: Därför ska du klippa av hörnen på kökssvampen