Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Bästa knepen för att dina prylar ska bli som nya igen

Precis som diskbänken, matbordet och handfatet behöver även prylar rengöras då och då. Det är lätt att de glöms bort, men om du funderar på när du rengjorde mobilen eller kaffebryggaren senast kanske du förstår att det är dags.

Här är våra allra bästa tips för att dina prylar ska bli som nya igen.

Foto: Colourbox

1 av 10

1. Rengöra kaffebryggaren – så lätt är det

Din kaffebryggare innehåller förmodligen mögel. I ungefär varannan kaffekokare är det både svamp och mögel, enligt en studie av NSF International 2011.

Det kan alltså vara hög tid att rengöra den.

Många kaffebryggare i hemmen har ett högre antal bakterier än både både dörrhandtaget till badrummet och toalettstolen. Vänta alltså inte längre, rengör den!


LÄS OCKSÅ: 12 saker du kan göra med kaffesump


Så här gör du:

1. Fyll kaffebryggarens vattenbehållare med lika mycket ättika som vatten. Lägg i ett pappersfilter. Låt det brygga till halva behållaren är tom.

2. Stäng av kaffebryggaren och låt den vara i en halvtimme. Fortsätt sedan bryggningen så att allt vatten rinner igenom.

3. Skölj maskinen genom att använda ett nytt pappersfilter och brygg en kanna med bara vatten. Gör detta två gånger.

4. Fyll kannan med varmt vatten, lite diskmedel och lite ris som skonsamt fungerar lätt slipande. Rör runt mixen ett tag och använd sedan en svamp att skrubba med och ta bort allt kladd. Skölj och låt torka.

5. Torka av utsidan på kaffemaskinen med en fuktig trasa.


Källa: Huffington Post

1 av 10