1 av 4: Is går att använda till så mycket mer än att bara ha i svalkande drycker. Foto: Shutterstock
2 av 4: Vattna blommorna med is. Ja, det går. Snabbvattna dem enkelt genom att lägga några isbitar på jorden och låt dem smälta. Foto: Shutterstock
3 av 4: Släng några isbitar i torktumlaren tillsammans med dina kläder – så slipper du stryka sedan. Foto: Shutterstock
4 av 4: Frys in frukt i iskuber och ha i drinkar.

9 överraskande saker du kan använda is till

Isbitar är bra om man vill ha en kall dryck. Men de kan så mycket mer!

Is kan både ta bort blåmärken och fett i maten, och gör så att du slipper stryka.

Här få du 9 tips som borde göra att du alltid vill ha massor av is hemma.

1. "Stryka" kläder

Skrynkliga kläder är inte kul, men det är inte strykning heller. Det löser du enkelt genom att slänga i några isbitar i torktumlaren ihop med dina kläder (dock inte jeans eller tunga kläder). Klappat och klart!

 

LÄS OCKSÅ: 10 bästa knepen för att få det svalare hemma

2. Ordna en egen fläkt

Ordna luftkonditionering på egen hand. Fyll en grund skål med mycket is. Ställ skålen framför fläkten och dra igång den; i takt med att isen avdunstar, kommer luften i rummet att kylas ner.

3. Påskynda fogningen

När du ska foga i badrummet eller andra ställen, jämna till massan med en isbit så blir det snyggt och jämt.

4. Avfetta grytan/soppan

Genom att lägga i några isbitar i den varma (inte heta) grytan eller soppan kommer allt överflödigt fett att klamra sig fast vid isbitarna. Det går snabbt, du kan ta upp isbitarna redan efter några sekunder.

 

LÄS OCKSÅ: Så rengör du gjutjärnspannan som ny

5. Ta bort tuggummi

Har du fått tuggummi på mattan eller kläderna? Förhårda det med hjälp av en isbit, och sedan kan du skrapa bort tuggummit.

6. Värma ris

Att värma upp gammalt ris i mikrovågsugnen gör att den blir hård och torr. Placerar du då en isbit i mitten av riset och täcker allt med plastfolie, med några hål i, och sedan värmer upp, då blir det som nykokt.

 

LÄS OCKSÅ: Så gör du snyggaste isbitarna

7. Tjockare dressing

Uppgradera din oljebaserade salladsdressing genom att stoppa i en isbit och sedan skaka. Isen gör nämligen att oljan hårdnar vilket i sin tur gör att dressingens konsistens blir tjockare. Plocka ur isbiten och servera genast.

8. Ta bort mattgropar

När du flyttar på möbler som stått på matta uppträder fula gropar som är svåra att få bort. Låt en isbit smälta i gropen och borsta sedan upp mattan.

9. Snabb-vattna

Snabbvattna blommorna genom att lägga några isbitar på jorden och låta dem smälta. Se bara till att de inte kommer åt rötterna.

 

Källa: Mashable.com

 

LÄS OCKSÅ: 9 prylar du inte visste att du behövde i sommar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!