Annons
X
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Husmorstips

Publicerad 6 mar 2017 09:32

8 smarta saker att använda iskubsfacken till

Iskubsfacken går att använda till mycket mer än bara is. Titta på de här konstverken, till exempel.

Iskubsfacken går att använda till mycket mer än bara is. Titta på de här konstverken, till exempel.

1/2

Foto: Fotolia

Så här lätt fixar du iskaffe. Fyll bara iskuberna med kaffe, ställ in i frysen, så har du frysta kaffebitar att lägga i kaffet nästa gång.

Så här lätt fixar du iskaffe. Fyll bara iskuberna med kaffe, ställ in i frysen, så har du frysta kaffebitar att lägga i kaffet nästa gång.

2/2

Foto: Fotolia

Har du tänkt på att du kan använda iskubsbehållaren till mycket annat än is?

Som att rädda gammal mat och vin, göra snyggare drinkar, samt lindra solbränna.

Här är 8 smarta saker och problem som du nu kan lösa enkelt med isbehållaren!

1. ”På väg att bli dålig”-avokado 

Foto: Fotolia

När avokadon väl är mogen dröjer det inte länge innan den blir dålig. Det kan gå fort. Märker du att den är på väg att bli dålig, och inte hinner eller vill äta upp det som är kvar, måste du stoppa processen. Gröp ur och släng in i en mixer. Ta sedan och klicka ut det i iskubsbehållaren och frys in. När det är dags att göra en smoothie, bara att ta fram och lägga i så många som önskas.

 

LÄS OCKSÅ: Så vattnar du dina blommor – med iskuber

 

2. Överblivna örter 

Foto: Fotolia

Kasta inte överblivna örter. Klipp dem i mindre bitar, lägg i iskubfacken och häll över olivolja. När du ska steka nästa gång, släng bara i en iskub i stekpannan. Genialiskt!

 

3. Barnmat och bröstmjölk

Foto: Fotolia

Alla gillar inte att amma, och man är inte alltid tillgänglig att göra det heller. Då kan det vara skönt att pumpa ut mer när man kan och sedan frysa in, i iskubsfacken så klart! Bara att ta fram vid behov, för den som passar barnet.

Många tror att det här med att göra egen barnmat är både svårt och jobbigt. Det behöver det inte vara, speciellt inte om man gör storkok och fryser in. Och med detta trick blir det ännu enklare. Lägg det i iskubsfacken, och du har perfekta små portioner att ta fram när barnet får hungerpanik. Också enkelt att ta med i fryspåse om man ska iväg, bara låta smälta och sedan mata.

 

4. Solbränd hud

Foto: Fotolia

Har du bränt dig i solen vet du hur ont det kan göra. Häll i aloe vera-vätskan i iskubsbehållaren. När du sedan tar fram en kub och drar med isen på det ömmande området kommer det att kännas så skönt. Dubbel effekt och verkan! 

 

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du egna lotionbars

 

5. Tröst av gnällig/hungrig hund

Mixa två äpplen, 2,5 deciliter grekisk yoghurt och lika mycket vatten i din mixer/hushållsapparat. Klicka sedan i iskubshållaren och frys in. Perfekt snacks att ta fram till hunden vid läge.

 

6. Snyggaste drinkarna

Foto: Fotolia

Lägg i bitar av citron, hallon, blåbär eller andra bär- och fruktbitar, kanske godis, häll på vatten och frys in. Sedan får du de festligaste drinkarna att bjuda gästerna på. Går också att stoppa i lite örter eller blommor. Ursnyggt!

 

7. Godaste is-kaffet

Ta kaffet som blir över eller brygg helt nytt. När det svalnat, höll i iskubsbehållaren och ställ i frysen. När du ska dricka kaffe nästa gång tar du bara lite kakao eller O'boy i botten på glaset och slår på lite varm mjölk. Lägg i isbitarna med kaffe och rör om. iskaffe, voila!

8. Ta vara på överblivet vin

Foto: Fotolia

Ta vinslattarna från festen, eller det som blir kvar i flaskan och ingen vill dricka upp. Häll i iskubsfacken och ta sedan fram och lägg i vinglasen, det kommer hålla vinet kallt utan att det blir utspätt. Perfekt vid varma sommardagar! Eller varför inte använda i matlagningen!

Källa: Måbra.com, Buzzfeed.com

 

LÄS OCKSÅ:

Så vattnar du dina blommor – med iskuber 

9 oväntade saker att använda is till 

Så får du skjortan nystruken – med is!