Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vi vet, det kan vara lockande att städa ofta och använda extra av alla medel för att få skinande rent hemma. Men du riskerar att förstöra dina fina möbler, kläder och prylar.Vi vet, det kan vara lockande att städa ofta och använda extra av alla medel för att få skinande rent hemma. Men du riskerar att förstöra dina fina möbler, kläder och prylar.Vi vet, det kan vara lockande att städa ofta och använda extra av alla medel för att få skinande rent hemma. Men du riskerar att förstöra dina fina möbler, kläder och prylar.
Ta det lugnt med städandet – här är 8 anledningar att till att inte städa för mycket.Ta det lugnt med städandet – här är 8 anledningar att till att inte städa för mycket.Ta det lugnt med städandet – här är 8 anledningar att till att inte städa för mycket.
Exempelvis – ta inte fram rengöringssprejen varje gång du ser ett märke på spegeln. Fukten tar sig in bakom spegeln och skadar den.Exempelvis – ta inte fram rengöringssprejen varje gång du ser ett märke på spegeln. Fukten tar sig in bakom spegeln och skadar den.Exempelvis – ta inte fram rengöringssprejen varje gång du ser ett märke på spegeln. Fukten tar sig in bakom spegeln och skadar den.
1 AV 3
Vi vet, det kan vara lockande att städa ofta och använda extra av alla medel för att få skinande rent hemma. Men du riskerar att förstöra dina fina möbler, kläder och prylar.
Foto: Lise Gagné / iStock
2 AV 3
Ta det lugnt med städandet – här är 8 anledningar att till att inte städa för mycket.
Foto: Mandicjovan / iStock
3 AV 3
Exempelvis – ta inte fram rengöringssprejen varje gång du ser ett märke på spegeln. Fukten tar sig in bakom spegeln och skadar den.
Foto: Julia Stankevych / iStock

8 anledningar till att inte städa för mycket

Städa inte för mycket!

Vi vet, det kan vara lockande att städa ofta och använda extra av alla medel för att få skinande rent hemma. Men du riskerar att förstöra dina fina möbler, kläder och prylar.

Med hjälp av Good Housekeeping listar vi åtta anledningar till att inte städa för mycket.

1. Du skadar speglarna

Ta inte fram rengöringssprejen varje gång du ser ett märke på spegeln. Fukten tar sig in bakom spegeln och skadar den.

 

LÄS OCKSÅ: 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

2. Dina kläder blir inte rena

Använd inte för mycket tvättmedel. Det hinner inte sköljas ur kläderna – och i värsta fall leder överanvändning till att fläckar inte försvinner.

 

LÄS OCKSÅ: Gör rent tvättmaskinen med ett enkelt knep

3. Dammet på möblerna blir synligt

Ha inte för bråttom när du dammtorkar ytorna. Skillnaden mellan delen av ytan som torkats av och delen som inte torkats av syns väldigt tydligt. Ska du torka damm – se till att du hinner göra det ordentligt.

 

LÄS OCKSÅ: Felet du gör när du städar – så ska du göra i stället

4. Disken blir fläckig

Har du extra smutsig disk i diskmaskinen? Använd inte mer diskmedel, det kan lämna fläckar på disken.

 

LÄS OCKSÅ: Dagliga misstag du gör med diskmaskinen

5. Du skadar golvet

Svabba inte golvet med för mycket vatten. Det riskerar att skada träet om det till exempel finns repor eller sprickor i golvet.

6. Håret fastnar i damsugaren

Undvika att ta fram dammsugaren varje gång du ser ett hårstrå ligga och skräpa – använd en vanlig sopkvast i stället. Långa hårstrån kan nämligen fastna i borstvalsen, som sitter på insidan av damsugaren.

 

LÄS OCKSÅ: 5 vanliga misstag du gör när du dammsuger

7. Kläderna bleks och slits

Många av dina kläder går alldeles utmärkt att ha på sig flera gånger innan du lägger dem i tvätten. Tvättar du för ofta leder det bara till att kläderna bleknar och slits ut fortare. Det enda som behöver tvättas ofta är kroppsnära kläder som till exempel T-shirtar, underkläder och tajts.

 

LÄS OCKSÅ: Tvätta smartare – 8 tips du kommer älska

8. Möblerna blir ännu dammigare

Sprejar du rengöringsmedel direkt på dina trämöbler? Sluta med det! Du riskerar att det bildas en hinna på möblerna som drar till sig ännu mer damm och dessutom är svår att ta bort. Spreja på en duk att torka med i stället.

 

LÄS OCKSÅ: 10 bästa städknepen för ditt hem