Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 oväntade saker du kan göra med läsk

Läsk är gott och hör sommaren till. Tycker många.

Men läsken kan så mycket mer än att bara drickas. Vad sägs som ren toalett, insektsfri och vackra blommor?

Här får du 7 supertips att göra med läsken!

https://www.youtube.com/watch?v=31H1f-AFvHc

1. Få bort fastkletat tuggummi

Tuggummi som fastnat på marken eller annanstans kan vara ett helsike att få bort. Häll på lite Coca-Cola och låt det fräta, sedan är det bara att lossa tuggummit och skrapa bort det sista.

 

2. Få vackra blommor

Färska blommor är underbart men de håller inte alltid så länge. Blanda hälften vatten och hälften 7up i vasen och dina blommor kommer att hålla sig mycket längre!

 

Läs också: 12 saker du kan göra med kaffesump

 

3. Ta bort fågelbajs från bilen

Har du fått fågelavföring eller annat smuts på bilen som är svårt att få bort? Häll på 7up och ta en mjuk trasa och skrubba enkelt bort. Häll sedan vatten över och torka.

 

4. Slipp störande insekter

Getingar och andra insekter kan förstöra den där fina sommarkvällen utomhus. Ta en tom petflaska och klipp upp den på mitten. Fyll botten med Coca-Cola och placera ”toppen” av flaskan upp och ned vänd i ”botten”, ställ sedan ut den där ni sitter. Så fort insekterna tagit sig ned i flaskan kan de inte ta sig ut igen.

 

Läs också: Allt du behöver veta om skadedjur – och hur du blir av med dem

 

5. Gammal läsk

När kolsyran försvunnit ut din läsk, kasta den inte. Häll upp i isbehållare och stoppa in i frysen i några timmar. När du ska ta dig något att dricka nästa gång, stoppa i några isbitar och du får en kall dryck med god smak.

 

6. Gör en ljuslykta

När strömmen går nästa gång, eller ni sitter utomhus på kvällen (men du bara har några små värmeljus), kan du använda en läskburk för att få upp ljuset. Skär upp sidorna på burken och böj ut dem (se film). Stoppa in värmeljuset. Reflektionen från den blanka insidan kommer att ge dig mycket mer ljus. Var försiktig så du inte skär dig!

 

7. Rengör toaletten

Är toaletten grisig och du varken vill eller orkar göra ren den på traditionell väg kan du också ta läsken till din hjälp. Häll i Coca-Colan på allt det lortiga i toaletten och låt verka i en timme. Spola!

 

Läs också:

 10 husmorsknep som fungerar i badrummet
 

 Städa med maten – här är 11 smarta matvaror
 

 Diskmedel är oväntat bra till allt – kolla här!