Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Handsprit på händerna skyddar mot bakterier och sjukdomar.
Men har du tänkt på allt annat den går att använda till?Handsprit på händerna skyddar mot bakterier och sjukdomar.
Men har du tänkt på allt annat den går att använda till?Handsprit på händerna skyddar mot bakterier och sjukdomar.
Men har du tänkt på allt annat den går att använda till?
Handsprit är förstås fantastiskt bra att ha på händerna för att undvika bakterier. Men det finns så mycket mer du kan göra med den. Städa till exempel.Handsprit är förstås fantastiskt bra att ha på händerna för att undvika bakterier. Men det finns så mycket mer du kan göra med den. Städa till exempel.Handsprit är förstås fantastiskt bra att ha på händerna för att undvika bakterier. Men det finns så mycket mer du kan göra med den. Städa till exempel.
Fjärrkontrollen till teven kan vara något av det snuskigaste som finns i ditt hem. Ett tips är att göra ren den med handsprit – helt i våtservettform.Fjärrkontrollen till teven kan vara något av det snuskigaste som finns i ditt hem. Ett tips är att göra ren den med handsprit – helt i våtservettform.Fjärrkontrollen till teven kan vara något av det snuskigaste som finns i ditt hem. Ett tips är att göra ren den med handsprit – helt i våtservettform.
1 AV 3
Handsprit på händerna skyddar mot bakterier och sjukdomar. Men har du tänkt på allt annat den går att använda till?
Foto: iStock
2 AV 3
Handsprit är förstås fantastiskt bra att ha på händerna för att undvika bakterier. Men det finns så mycket mer du kan göra med den. Städa till exempel.
3 AV 3
Fjärrkontrollen till teven kan vara något av det snuskigaste som finns i ditt hem. Ett tips är att göra ren den med handsprit – helt i våtservettform.
Foto: Colourbox

7 oväntade saker att använda handsprit till

Handsprit på händerna skyddar mot bakterier och sjukdomar.

Men har du tänkt på allt annat den går att använda till?

Här får du 7 livsnödvändiga tips för att hålla dig frisk i höst.

Handsprit eller desinficerande våtservetter är mycket bra i dessa sjuktider. Och handsprit finns både i lättflytande form och i gelform. Helst ska man alltid ha med sig något av det i väskan. Men det är inte bara händerna som behöver sig en omgång. Här får du 7 livsnödvändiga tips! Har du ytdesinfektionsmedel hemma är det ännu bättre, då det är lite starkare.

 

LÄS OCKSÅ: Diskmedel oväntat bra till allt – 10 smarta knep

1. Fjärrkontrollen

Den kan vara en av de smutsigaste sakerna i ett hem. Och definitivt om du bor på hotell. Fjärrkontrollen där rengörs i stort sett aldrig! Med spritade våtservetter, eller handsprit som du häller på en bit papper, gör du enkelt och snabbt ren den. Har du inte det funkar det även att stoppa fjärrkontrollen i en påse tills vidare.

 

Foto: Colourbox

 

2. Telefonen

Precis som fjärrkontrollen rengör vi i stort sett aldrig vår mobiltelefon, som vi tar i hela tiden, och flyttar med oss överallt. Bakterierna här på kryllar minst sagt, och mobilen är enligt undersökningar som gjorts faktiskt tio gånger lortigare än din toalettsits! Och glöm inte hands-freen när du ändå håller på. Våtservett är bäst så det inte kommer in vätska i telefonen.

 

LÄS OCKSÅ: 11 saker du kan göra med salt

3. Lysknappen

Har du någonsin gjort ren lysknappen? Om inte, är det dags nu. Och återigen, bor du på hotell, ett måste!

4. Datamusen och tangentbordet

Du tar i dem dagligen. Och kanske delar du dem dessutom med andra personer. Rengör varje dag! Här är just våtservett att föredra så det inte kommer vätska mellan tangenterna.

5. Handväskan

Du rensar och tömmer den emellanåt. Men hur ofta gör du egentligen ren handväskan? Och det trots att du ställer den ställer överallt, så där finns gott om bakterier du släpar runt på. Väskor i annat material än tyg går inte att våttvätta, men då kan du ta bort bakterierna med våtservett. Testa på ett litet område först, gärna under väskan, och se så att inte färgen försvinner.

 

LÄS OCKSÅ: 10 saker du inte visste du kan göra med socker

 

Rengör handväskan.Rengör handväskan.Rengör handväskan.
Rengör handväskan. Foto: iStock

6. Diskhon

Diskhon är en stor bakteriehärd. Ett enkelt sätt att slippa det är att varje kväll torka ur hela hon med en desinfektionsservett eller handsprit på papper. Sedan gör du en grövre rengöring en gång i månaden.

7. Kranar

Vi tar i dem efter toabesöket och får sen tillbaka bakterierna när vi tvättat händer och stänger av kranen. Gör rent med en våtservett eller handsprit regelbundet. Och låt det vara det första du gör när du flyttar in på hotell.

 

LÄS OCKSÅ:

 Därför ska du inte kasta silica-påsarna
Gamla prylar i förrådet kan göra dig rik
9 tips för att alltid ha ett välstädat hem