1 AV 3
Städa badrummet är inte alltid kul. Men ett par minuters arbete kan förlänga tiden mellan gångerna du måste rengöra hela badrummet.
Foto: Colourbox
2 AV 3
Använd flytande tvål i pump i stället. På så sätt slipper du göra rent handfatet från kladdig tvål hela tiden.
Foto: Vitas/Colourbox
3 AV 3
Häng en gummiskrapa i duschen och gör det till en regel, att den som duschar alltid skrapar av vägg, duschdörrar och golv.
Foto: Colourbox

7 knep som gör att du slipper städa badrummet så ofta

Badrummet är ett av de viktigaste rummen att hålla rent.

Men det är också ett av de svåraste, och kanske tråkigaste.

Följer du våra 7 tips så behöver du inte städa så ofta!

1. Stoppa fukten

Häng en gummiskrapa i duschen och gör det till en regel, att den som duschar alltid skrapar av vägg, duschdörrar och golv. Ett par minuters arbete kan förlänga tiden mellan gångerna du måste rengöra hela badrummet. Öppna också ett fönster och slå på fläkten medan du duschar. Lämnar du sedan dörren öppen, om så än bara en liten springa, hjälper det till att snabbt få bort fukten, och slipper därmed fläckar. Glöm inte att sträcka ut draperiet helt och hållet efter varje dusch så det torkar.

 

LÄS OCKSÅ: 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

2. Vattenavstötande medel

Spraya duschdörrar och väggar med vattenavstötande medel, det hjälper till att vatten, mineraler och tvålskum löses upp och rinner bort, vilket ger dig mindre att skrubba sedan.

3. Ta bort tvålen

Sluta ha lösa tvålblock på handfatet. Använd flytande tvål i pump i stället. På så sätt slipper du göra rent handfatet från kladdig tvål hela tiden. Plus att där annars lätt samlas bakterier.

 

LÄS OCKSÅ: Överraskande saker du kan göra med gamla tvålrester

4. Organisera skåpet

Om du ordnar plats för skönhetsartiklar och hårredskap i ett skåp slipper de ligga framme och göra att det ser stökigt ut, men ändå vara inom räckhåll. Ett badrum med mindre prylar framme får det att se prydligare och mer städat ut.

5. Montera handduksstång

Har du en handduksstång i stället för krokar kommer ditt badrum både att se prydligare ut, och handdukarna kommer att torka fortare. Dessutom samlas det inte bakterier i fukten som om den hänger på en krok. Har du ingen plats på väggen? Kanske kan du ha på dörrkarmen – finns sådana man hänger över kanten så man slipper borra i dörren.

6. Desinfektionsservetter

Ha alltid desinficerande våtservetter under handfatet. På så sätt kan du snabbt torka upp tandkrämskladd, vattenmärken eller annat kladd innan de torkar och blir svåra att få bort, samt göra kranarna fina. Du kan också snabbt plocka upp hår och damm med dem utan att behöva släpa fram dammsugaren varje gång.

 

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du dina egna våtservetter

7. Slipp smutsigt duschdraperi

Spraya nederdelen av draperiet med en rengöringsspray några gånger i månaden för att hålla tvålskum, vattenmineraler och mögel borta. Spola sedan bara av med duschen så behöver du inte tvätta draperiet i maskin så ofta.

 

LÄS OCKSÅ: Duschdraperiet som håller koll på hur länge du duschar

 

Källa: Housebeautiful.com