1 AV 3
Låt inte dina finskor förstöra festen – här listar vi sex tips som får dig att slippa skoskav!
Foto: GETTY IMAGES
2 AV 3
Att mjuka upp skorna innan du använder dem för första gången är a och o.
Foto: GETTY IMAGES
3 AV 3
Att pudra lite barnpuder över fötterna innan du tar på dig skorna hjälper att glida ner lättare och att få en naturlig position i skorna.
Foto: GETTY IMAGES

6 knep som gör dina obekväma skor skönare

Att ha många par snygga skor stående hemma i garderoben men inte kunna använda dem är ett dilemma – inte minst när man vill vara fin till fest.

Vi har listat sex tips för att motverka skoskav.

1. Mjuka upp skorna

Tänj ut skorna innan du tar på dig dem. Innan du ger dig ut för en heldag i dina snygga skor är det bra om du tänjer ut dem lite grand, framför allt om dina skor är av den lite hårdare varianten. Klackskor hör till denna typ av skor som kan behövas tänjas på innan.

Sätt på dig ett par strumpor, trampa ner i skorna och gå runt i dem hemma.

2. Använd deodorant

Ska man vara barfota i skorna kan det vara en god idé att rulla på lite deodorant på hälar och tår innan du tar på dig skorna. Vad deon gör är att den minskar friktionen när man tar på sig skorna och det hjälper att motverka skoskav.

 

LÄS OCKSÅ: Så lätt rengör du din snuskiga hårborste

3. Använd barnpuder

Att pudra lite barnpuder över fötterna innan du tar på dig skorna hjälper att glida ner lättare och att få en naturlig position i skorna.

 

Foto: Getty Images

4. Sätt plåster på ställen du brukar få blåsor på

Genom att sätta plåster på ställen som hälar eller tår där man i vanliga fall brukar få skoskav, kan man förebygga att få skoskav på dessa platser igen.

5. Använd självhäftande tygremsor

Skor med remmar kan skava och göra ont med dess vassa kantar. Genom att fästa en bit självhäftande tyg på insidan av remmen kan man motverka skavet.

6. Investera i fotriktiga skor

Har problem med fötterna kan det vara läge att satsa på fotriktiga skor för att komma till rätta med problemen. Därefter kan du gå över till klackskor.

 

Källa: Allers.se

 

LÄS OCKSÅ:

Husmorstips – 10 oslagbara tips du kommer älska

Ditt duschdraperi är (förmodligen) en riktig snuskbomb – kolla här!

Lyxiga designlägenheten har kakelugn i garderoben – kika in!